Ο Δημήτρης Σπανός, ο μόνος που είχε προβλέψει από τον πρώτο κιόλας γύρο ότι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός θα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, εκφράστηκε ξανά με κολακευτικά λόγια για τη χανιώτικη ομάδα.

Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε ότι η χανιώτικη ομάδα δεν έχει διαφορές από τις ομάδες που πάνε για άνοδο και ότι ίσως αν το “πίστευε” περισσότερο να πετύχαινε περισσότερα πράγματα στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, παρόλο που εμάς αυτά του είδους τα παιχνίδια δεν μας αρέσουν. Θέλουμε να “κλειδώνουμε” γρήγορα τα παιχνίδια και με “μηδέν” στην άμυνα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια ομάδα η οποία είναι εξαιρετική. Μία ομάδα που έχει πλάνο, έχει έναν εξαιρετικό προπονητή για μένα, νέο, που έχει καλό θέμα προπονητικό και έχει και νέα παιδιά που δεν παρατάνε τίποτα. Αυτό σήμερα το έδειξε και η εικόνα του παιχνιδιού. Ότι ίσως η απειρία τους τους έκανε μέσα σε λίγα λεπτά να γυρίσει το 1-0 σε 1-2, αλλά και η όρεξη που είχαν να διακριθούν μας έκανε να… καρδιοχτυπήσουμε στο τέλος. Παρ’ όλα αυτά περισσότερο είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση που είχαν οι παίκτες μου και την προσπάθεια και λιγότερο για το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κινδυνεύσαμε από κόντρες, αλλά αυτός είναι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός και θεωρώ ότι σήμερα μας στοίχισαν τα λάθη. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες, συνεχίζουμε. Η πίεση είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει να τους αποφορτίσω και εγώ και όλοι γύρω από την ομάδα, γιατί ο Άρης είναι – όχι μεγάλη – τεράστια ομάδα, το ξέρετε όλοι και είναι αυτοσκοπός και μονόδρομος το να πάει η ομάδα στην άλλη κατηγορία. Να δώσω συγχαρητήρια για τις όλες συνθήκες του αγώνα, στους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, για το θέαμα, στον κόσμο για την κόσμια συμπεριφορά του, στην ομάδα του ΑΟΧ/Κισσαμικού, στον προπονητή του, στους παίκτες. Μπράβο τους και να συνεχίσουν έτσι… Για εμάς είναι μια μεγάλη μέρα γιατί αύριο η ομάδα έχει τα γενέθλιά της. Κλείνει 104 χρόνια και εμείς αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε μόνο σε αυτήν, μόνο στα γενέθλιά της και είναι τιμή μας που την υπηρετούμε και θα την υπηρετούμε μέχρι να είμαστε σε αυτή τη θέση. Από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τους πάντες, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, τεχνικούς διευθυντές, άπαντες, γιατί έχω έρθει σε μια ομάδα η οποία είναι άλλων προδιαγραφών και φαίνεται από το όνομά της, όπου πάμε. Χρόνια πολλά στην ομάδα μας, είμαστε χαρούμενοι που την υπηρετούμε και θα την υπηρετούμε με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Για το αν τον προβλημάτισε η άμυνα: «Η άμυνα είναι ένα στοιχείο που για εμάς είναι εξαιρετικό. Όμως ξέρετε υπάρχουν μέρες, υπάρχουν στιγμές, όπου δεν μπορείς να γκρεμίσεις ό,τι εξαιρετικό έχουν φτιάξει όλα τα παιδιά της άμυνας. Με προβλημάτισε, αλλά νομίζω ότι είναι τυχαίο γεγονός. Για παράδειγμα από αράουτ δεχθήκαμε το 2ο γκολ και τραβηχτήκαμε για οφσάιντ. Είναι κάτι που ξέρετε είναι της στιγμής και είναι ανθρώπινο».

Για το ότι ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει από το πρώτο ματς των δυο ομάδων ότι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός θα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και ότι απείλησε με ήττα την ομάδα του: «Ήρθε μια ομάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου έπαιζε καταρχήν καλή άμυνα, είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Έπαιζε κάτι διαφορετικό, έπαιζε με τρεις στην άμυνα και πάλι η εικόνα της ήταν της αντεπίθεσης, όπου κι εκεί ο ΑΟΧ-Κισσαμικός δημιούργησε κι έχασε 2-3 ευκαιρίες. Συνήθως εκεί δεν μας κάνει καμιά ομάδα ευκαιρία. Άρα όταν βλέπεις μια ομάδα με πλάνο, με ένα νέο παιδί, έναν προπονητή που είναι συγκεντρωμένος, συνελσταμένος, σοβαρός, παιδιά 19-20 χρονών και έχουν ταλέντο, γιατί αυτή η ομάδα να μην κάνει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή ο Άρης. Δε βλέπω διαφορές των ομάδων που πηγαίνουν για πρωτάθλημα με τη σημερινή ομάδα. Ίσως να υπάρχει η εμπειρία και η απειρία. Αλλά θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που ίσως αν πίστευε πράγματα να έκανε κάτι περισσότερο».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook