Στην τουρκική προκλητικότητα και το ζήτημα των Σκοπίων επικεντρώθηκαν στα μηνύματά τους για τη σημερινή ημέρα εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών (φωτο)

Με την επίσημη δοξολογία στον  Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ξεκίνησαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την  μεγάλη διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821

Το παρών στην δοξολογία που έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού έδωσαν ο γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθος κόσμου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,  κ. Νικόλαος Δόβρος, Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ο γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης αναφέρθηκε στο πολλαπλό μήνυμα της σημερινής ημέρας τονίζοντας οτι “μας βοηθάει να αναστοχαστούμε, μας βοηθάει να ανατρέξουμε στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δουλειά, προκοπή. Η σημερινή ημέρα για το 2018 είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να σκεφτούμε που βρισκόμαστε, τα βηματα που έχουμε να κάνουμε μπροστά μας, τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε”,  ενώ πρόσθεσε οτι η χώρας μας βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάλια Βαγιωνάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αλικαρνασό και στην προκλητική στάση της Τουρκίας ενώ έκλεισε με μια αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Όπως σημείωσε η κ. Βαγιωνάκη “πρέπει να πούμε οτι το μυαλό μας πάει σημερα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές στην Τουρκία. Η κυβέρνηση έχει κάνει οτι μπορεί προς την κατεύθυνση να απεγκλωβιστούν από αυτήν την υπόθεση που εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων προκλήσεων που αναπτύσσει η Τουρκία στο Αιγαίο. Η ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ είναι η πιο αυστηρή που έχει γίνει ποτέ στην Τουρκία. Αξιοποιούμε όλες τις διεθνείς συναντήσεις με αποφασιστικότητα αλλά και με σύνεση για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις…. Η Ελλάδα έχει σταθερή θέση (για το Σκοπιανό) που υπηρετούμε και εκτός του ονόματος το θέμα των αλυτρωτικών ζητημάτων είναι πολύ σοβαρό και προσπαθούμε να δούμε πως, υπηρετώντας τα ελληνικά συμφέροντα και εφόσων υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να κλείσουμε και αυτό το ζήτημα”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, στο μήνυμα του αναφέρθηκε στις σημερινές δυσκολίες που περνά η χώρα μας και τόνισε οτι μόνο με ενότητα των πολιτικών δυνάμεων μπορούν να ξεπεραστούν:

“Η χώρα μας περνά για ακόμη μια φορά μια πολύ δύσκολη συγκυρία με δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα μας, την οικονομίας μας, θα έλεγα και τον λαό μας. Θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βρούνε τρόπο και ενωμένες να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα με την ευχή από την πλευρά μου, να μην χρειαστεί ένα “Ναυαρίνο” για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και ένας τρόπος υπάρχει: η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων. Χρόνια πολλά”

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας σε δήλωσή του αναφέρθηκε στον διπλό συμβολισμό της σημερινής ημέρας, τονίζοντας και αυτός από την πλευρά του τη σημασία της σημερινής ημέρας δεδομένου των προκλήσεων που δέχεται στην τωρινή συγκυρία η χώρα μας

“Η σημερινή επέτειος συμβολίζει στην πραγματικότητα την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και συμπίπτει και αυτό είναι σημαντικό, με μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία και να βγάλουμε συμπεράσματα χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον μας και ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δέχεται νέες πιέσεις από την γειτονική της χώρα. Οι Έλληνες πάντα μεγαλούργησαν βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους αλλά και στις σωστές συμματχίες και τη δική τους ενότητα”, σημείωσε ο κ. Βάμβουκας προσθέτοντας οτι “δεν θα πρέπει να θεωρούμε οτι είμαστε ανάδελφο έθνος αρκεί να ξέρουμε οτι οι σύμμαχοί μας είναι στην Ευρώπη” και να εκμεταλλευτούμε κατάλληλα αυτές τις συμμαχίες στο εξωτερικό με ενότητα στο εσωτερικό, ήταν το μήνυμα του δημάρχου Χανίων.

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων

Μετά την δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδαςκαι την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την  η 1η ΜΑΛ.

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την καθιερωμένη παρέλαση εκπροσώπων κρητικών συλλόγων, μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών και τέλος αγημάτων του στρατού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook