Δείτε πως περιγράφει η 28χρονη σήμερα Κρυσταλλία τα όσα έγιναν και οδήγησαν στην απόλυσή της από οίκο ευγηρίας – Μέλη σωματείων κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο ψηφίσματα διαμαρτυρίας κατά της απόφασης απόλυσης της εγκύου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Χανίων, μέλη σωματείων και συλλογικοτήτων ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης- εγκύου και την περαιτέρω δικαίωση της απόλυσης αυτής με δικαστική απόφαση, με σκοπό την άμεση ανάκλησή της.’

Το περιστατικό της απόλυσης σημειώθηκε το 2014 και έπειτα από τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης μεταξύ της εργαζόμενης και του εργοδότη, τον Σεπτέμβριο του 2017 εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε τον δεύτερο.

Σήμερα, έξω από το κτίριο του Πρωτοδικείου, βρέθηκε και η τότε έγκυος Κρυσταλλία Στάθη η οποία περιέγραψε στην κάμερα το ιστορικό της απόλυσης και την πορεία της υπόθεσης στα δικαστήρια. Όπως σημείωσε η 28χρονη σήμερα Κρυσταλλία, όταν το 2014 ανακοίνωσε στον οίκο ευγηρίας που εργάζονταν οτι είναι έγκυος της έδωσαν μια εβδομάδα άδεια και όταν εκείνη θέλησε να επιστρέψει στην εργασία της, της δόθηκε ακόμη μια εβδομάδα άδεια.

Όταν τελικώς μετέβη στον οίκο ευγηρίας την ενημέρωσαν οτι είχε απολυθεί. Η ίδια στο άκουσμα της απόλυσής της επικαλέστηκε το νόμο και ανέφερε οτι εφόσον είχε ενημερώσει το ιδιωτικό γηροκομείο για την εγκυμοσύνη της, απαγορεύεται η απόλυσή της. Ακολούθησε ένας αγώνας για τη γυναίκα να βρει το δίκιο της μέσω του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας όπου εκεί υπήρχε η δέσμευση από το ιδιωτικό γηροκομείο, μετά και την παραίνεση της υπηρεσίας, για επαναπρόσληψη της τριών μηνών εγκύου. 

Η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε όμως και τελικώς η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια όπου τον Σεμπτέβριο του 2017, εκδόθηκε απόφαση που δικαιώνει την εργοδοσία με το δικαστήριο να δέχεται τις αιτιάσεις της διοίκησης οτι η εργαζόμενη έδειχνε αμέλεια στα καθήκοντά της. Σήμερα, μέλη σωματείων κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Χανίων ψηφίσματα διαμαρτυρίας φορέων και συλλογικοτήτων, σε μια προσπάθεια να ανασταλεί η απόφαση απόλυσης και να δικαιωθεί η 28χρονη Κρυσταλλία.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook