Πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας γυναικών αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου μέσω του προγράμματος Cross EUWBA, το οποίο  προωθεί τη διαδικασία επενδύσεων από Επιχειρηματικούς Αρωγούς( Business Angels).

Βασικοί στόχοι του έργου είναι η διευκόλυνση της χρηματοδότησης γυναικών επιχειρηματιών (Startuppers), μέσω της ενεργοποίησης των Γυναικών Επιχειρηματικών Αγγέλων (WBAs) και η συμβολή στη δημιουργία μιας βιώσιμης βάσης ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα.

Για το σκοπό αυτό το Επιμελητήριο Ηρακλείου οργάνωσε, στο χώρο του H2BHUB, για πρώτη φορά στην Κρήτη  Pitching Event, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε νέες StartUppers να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε υποψήφιους επενδυτές- Μέντορες, τους γνωστούς και ως Business Angels.

Στο Pitching Event έλαβαν μέρος 5 Κρητικές StartUps. Τις παρουσιάσεις τους παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον γυναίκες, οι οποίες έχουν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στο Επιχειρείν. Πρόκειται για τις επιχειρηματίες:

Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Super Market Xalkiadakis

Μαργαρίτα Σιγανού, Siganos SA Wine & Spirits

Νινιράκη Αμαλία, ΚΕΚ Ανέλιξις- Φροντιστήριά Μέσης Εκπαίδευσης

Σκαράκη Αντωνία, Skaraki Antonia Design Agency

Στην επιτροπή  συμμετείχε επίσης ο κ. Μιχάλης Τσικνάκης από την Cosmos Sport και η Δικηγόρος κα Δέσποινα Συγγελάκη.

Στις επόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του προγράμματος Cross EUWBA προγραμματίζονται  άλλα 5 Pitching Events και 4 Open Days, καθώς επίσης η δημιουργία ενός πρότυπου Woman Business Angels Club στην Κρήτη.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Επιμελητήριο Ηρακλειου, υπεύθυνος  κ. Ράμι Μασούντ, τηλ: 2810 247039, e-mail:[email protected]