Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του διήμερη ορειβατική εξόρμηση στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στον Ψηλορείτη, στην επιβλητική και άγρια κορυφή Τίμιος Σταυρός, υψ. 2.454 μέτρα, το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2018.

Η προσέγγιση στο βουνό θα γίνει από το ορεινό χωριό Κουρούτες, στην επαρχία Αμαρίου, από όπου οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν την τοποθεσία Τουμπωτός Πρίνος, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου, στο οποίο θα γίνει η διανυκτέρευση. Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι με άριστες γνώσεις για την χρήση του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 14:15 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 29/03. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.