Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της κατεδάφισης των κτιρίων που βρίσκονται μπροστά από το βυζαντικό τείχος στην οδό Σήφακα στα Χανιά.

Πρόκειται για επτά κτίρια επί  της   οδού  Σήφακα   από τους αριθμούς 25-41   τα   οποία  έχουν  απαλλοτριωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στόχος είναι η ανάδειξη του βυζαντινού τείχους ενώ όπως αναφέρεται  στην απόφαση: “τα περισσότερα από αυτά παραμένουν αχρησιμοποίητα και ασυντήρητα  επί χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί επικίνδυνα για τους διερχόμενους, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια πολύ άσχημη εικόνα μιας περιοχής με έντονη ιστορικότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα.”

Ο κύριος όγκος των κτιρίων (πλην ενός ) είναι διώροφα με τμήματα ενός επιπλέον ορόφου στο βόρειο όριο τους που εφάπτεται του Βυζαντινού Τείχους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατεδάφιση με μηχανικά μέσα όλων των παραπάνω κτιρίων τα οποία έχουν φέροντα οργανισμό από λιθοδομή ή οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος , κεραμοσκεπή ή σκεπή από φύλλα αμιαντοτσιμέντου.

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Χανίων ενέκρινε χθες τους όρους του διαγωνισμού προχωρώντας στη διακήρυξη που καθορίζει τη διεξαγωγή ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου όρους διεξαγωγής του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 190.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η Επιτροπή διαγωνισμού θα αποτελείται από τρεις τεχνικούς υπαλλήλους με τους αναπληρωτές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook