Ερώτηση Κεγκέρογλου προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Κοιν.Ασφ. και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Κοιν.Ασφ. και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, έντονες διαμαρτυρίες, ανησυχία, οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης η οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, αφού το προσωπικό του, δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες των φιλοξενουμένων.

Ορατός είναι ο κίνδυνος λουκέτου, καθώς στις 31 Μαρτίου αποχωρούν 8 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, ενώ υπάρχουν και αποχωρήσεις προσωπικού που συνταξιοδοτείται.

Επιπλέον, οι βάρδιες καλύπτονται με δυσκολία, οι ειδικότητες συχνά εναλλάσσονται, εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων και όπως αντιλαμβάνεστε οι αντοχές των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους.

Επειδή το προσωπικό που υπηρετεί αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες για φροντίδα και φιλοξενία 110 ηλικιωμένων τροφίμων, εκ των οποίων οι 40 δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.

Επειδή, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης του ιδρύματος προς την Πολιτεία, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την υποστήριξη της λειτουργίας του ενώ για την κάλυψη των κενών απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 18 ατόμων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, όπως αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφο της διοίκησης προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διασφαλιστεί και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook