Οι εκπρόσωποι του Οροπεδίου Λασιθίου ζήτησαν την υποστήριξη του Περιφερειάρχη 

Τη στήριξη της Περιφέρειας στην υλοποίηση ενεργειών και έργων για την απρόσκοπτη άρδευση των καλλιεργειών στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  στη συνάντηση του σήμερα στην Περιφέρεια με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκης και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Δήμου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Οροπεδίου Λασιθίου Δημήτρης Παπαδάκης αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου Χαράλαμπος Χριστοφάκης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανόλης Πατεράκης. 

Οι εκπρόσωποι του Οροπεδίου Λασιθίου ζήτησαν την υποστήριξη του Περιφερειάρχη στο αίτημα που πρόκειται να διατυπωθεί προς τον ΟΑΚ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής με την ενίσχυση του μικρού φράγματος του Χαύγα από τη Λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου, το νερό της οποίας παραμένει ανεκμετάλλευτο μέχρι να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν τα αρδευτικά της δίκτυα. 

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την στήριξή του στο αίτημα, ώστε να διατεθεί νερό από την Λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου για άρδευση με ευνοϊκότερους όρους κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ενώ  ανταποκρίθηκε θετικά και στην έκκληση στήριξης του ΤΟΕΒ Οροπεδίου Λασιθίου στην προσπάθεια συμπλήρωσης του βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook