Η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού  στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019. 

ΑΝακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλειου χαιρετίζει την υπογραφή της  νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών  Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ - ΥΤΕ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ. Η συμφωνία είναι διετούς ισχύος, αναδρομικά από 1/1/2018 έως 31/12/2019.

 Προβλέπει μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού  στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019. Πρόκειται για την τέταρτη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας  που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, η οποία διατηρεί το σύνολο  των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγούμενων συμβάσεων  και για την τρίτη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που συμφωνείται η αύξηση του κατώτατου μισθού  και στις δύο χρονιές ισχύος της σύμβασης.

Να σημειωθεί ότι στην υπογραφή της συγκεκριμένης Κλαδική ΣΣΕ μετείχε το μέλος  του Προεδρείου της Διοίκησης του ΕΚΗ συνάδελφος Κοκολάκης Νίκος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας.

Συγχαίρουμε όλους όσους  μάχονται και διεκδικούν ΣΣΕ, καθώς  με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας."