Ξεκίνησε η κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων στην παραλία της Ανάληψης – Αντιδράσεις από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του δήμου Χερσονήσου για κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων στην παραλία της Ανάληψης δίπλα στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Το θέμα αποκάλυψε σήμερα ο Κώστας Συλιγάρδος στην εκπομπή “Πυξίδα”, στο Ράδιο Κρήτη.

Επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και κάτοικοι της πριοχή εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου από τον δήμο Χερσονήσου, αλλά και τυο γεγονός πως τα έργα ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο αιγιαλός θυμίζει προς το παρόν εργοτάξιο και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες μεγάλο μέρος του έχει “μπαζωθεί”, ενώ ερωτήματα προκαλέι η δημιουργία ενός τέτοιου έργου δίπλα στους λουόμενους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Νίκος Αργυράκη η παραλία ήταν η μοναδική επιλογή για την κατασκευή του έργου καθώς οι βιολογικοί καθαρισμοί πρέπει να λειτουργούν, σε χαμηλά σημεία, “ακόμα και πάνω στην παραλία, ακόμα και δίπλα σε ξενοδοχεία, αν θέλουμε να έχουμε καθαρή θάλασσα”, όπως είπε για να έχουν τη σωσυή κλίση που εγγυάται τη σωστή λειτουργία τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Αργυράκης στο αντλιοστάσιο θα συγκεντρώνονται όλα τα λύματα της περιοχής και από εκεί θα μεταφέρονται με αγωγό, στη διακλάδωση Καστελίου και θα οδηγούνται τελικά στον Βιολογικό Καθαρισμό της Χερσονήσου, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος οσμών καθώς θα χρησιμοποιηθεί τελευταία τεχνολογία.

Σημειώνεται πως το έργο εκτελείται καθόλα νόμιμα, έχοντας λάβει το έγκριση από όλες τις αρμόδες υπηρεσίες.  


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook