Συνεχίζονται οι έρευνες, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, στην θαλάσσια περιοχή, 60 ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, στα όρια του ελληνικού FIR, για τον εντοπισμό των μεταναστών που αγνοούνται από τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στην Κεφαλονιά, με ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε στη περιοχή του ναυαγίου, έντεκα άνθρωποι, στα όρια της εξαθλίωσης, που περισυλλέγησαν από τη θάλασσα και οι σοροί δύο αγνοουμένων.

Επίσης, νωρίτερα, με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ένας ακόμη μετανάστης με σπασμένο χέρι, ενώ αργά την νύχτα εντοπίστηκαν στην θάλασσα ακόμη 2 σοροί, η μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο Αργοστόλι.

Στους ναυαγούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενδύματα και τροφή. Οι λιμενικοί της Κεφαλονιάς διεξάγουν προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του ναυαγίου αλλά και να εντοπίσουν το κύκλωμα των σύγχρονων δουλεμπόρων. Για την τύχη των 11 Πακιστανών θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας, ωστόσο έχει ετοιμαστεί ένας χώρος στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας για να φιλοξενηθούν εκεί αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook