Μπαράζ ανακοινώσεων από τον Σύλλογο Εργαζομένων αλλά και τους εργαζομενους στα ιατρικά εργαστήρια του Γενικού Νοκοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ:

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ λάβαμε την παρακάτω επιστολή από το προσωπικό των εργαστηρίων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, την οποία δημοσιοποιούμε με δική μας πρωτοβουλία:

Συνάδελφοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε εσάς και να σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Είμαστε το προσωπικό των ιατρικών εργαστηρίων του ΓΝΑΝ

Είμαστε το προσωπικό ενός τμήματος στο οποίο ο όγκος εργασιών και εξετάσεων έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 60% τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ η κίνηση ασθενών έχει φέτος αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Είμαστε το προσωπικό ενός τμήματος που έχει καταφέρει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, να λειτουργεί με υπευθυνότητα και με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς του Νοσοκομείου και προς τους εξωτερικούς ασθενείς, κάτι που αποτυπώνεται σε όλους τους ελέγχους ποιότητας αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν ιατροί και ασθενείς στα εργαστήρια μας

Είμαστε το προσωπικό ενός τμήματος που όταν πριν μερικά χρόνια αποδεκατίστηκε από αποχωρήσεις προσωπικού συνέχισε τη λειτουργία του κανονικά, χάρη στις δικές μας προσπάθειες και στο δικό μας φιλότιμο, αφού εργαστήκαμε για πολύ καιρό χωρίς καθόλου άδειες και με κομμένα ρεπό. Aπ΄ότι φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε αυτό εκτιμήθηκε

Είμαστε το προσωπικό ενός τμήματος ακόμα υποστελεχωμένου, που σε κάθε εργαζόμενο κατά μέσο όρο οφείλονται  44 ημέρες κανονική άδεια και 7 ρεπό. Παρόλα αυτά η κυρία διοικήτρια διαφωνεί και σε αυτό και υποστηρίζει ότι είμαστε το πιο καλά επανδρωμένο τμήμα.

Είμαστε το προσωπικό ενός τμήματος που παρά τις δυσκολίες συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία του αγόγγυστα χωρίς να διαμαρτύρεται και χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο υπόλοιπο Νοσοκομείο με το να ζητήσει βοήθεια από άλλα τμήματα.

Θέλουμε λοιπόν τώρα να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός  ότι η καλή και ήρεμη λειτουργία του τμήματος μας μπαίνει σε δοκιμασία από την απόφαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου να μας αναθέσει εργασίες πέραν του χώρου των εργαστηρίων για να βελτιώσει τις συνθήκες σε ένα τμήμα και να υποστελεχώσει ένα άλλο, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του τμήματος μας.  Η ανάθεση εργασιών αιμοληψίας πέραν του χώρου των εργαστηρίων δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο Νοσοκομείο της Κρήτης. Ακόμη, σε περίπτωση που αυτό γίνει για  μία κλινική, μοιραία όλες οι κλινικές θα απαιτήσουν το ίδιο.  Στην απόφαση αυτή της διοικήτριας διαφωνεί τόσο το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρόλαυτα η κυρία διοικήτρια επιμένει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, και γι΄ αυτό ζητούμε την υποστήριξη σας απέναντι σε μια κατάσταση που διαταράσσει την εργασιακή μας ηρεμία και θέτει σε κίνδυνο τη σωστή λειτουργία ενός τμήματος του Νοσοκομείου που μέχρι σήμερα λειτουργούσε πολύ καλά.

Σε μια περίοδο που όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι υποστελεχωμένα και στη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων του ΓΝΑΝ οφείλονται δεκάδες ημέρες άδειας και ρεπό προηγούμενων ετών, η διατήρηση της εργασιακής ηρεμίας και ισορροπίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ζητούμε λοιπόν την ενεργό υποστήριξη σας,  απέναντι  στην υλοποίηση μιας απόφασης που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή και σωστή  λειτουργία του τμήματος μας αλλά και του Νοσοκομείου.

Το προσωπικό των Ιατρικών Εργαστηρίων του ΓΝΑΝ”

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ θα θέλαμε να αναφέρουμε  ότι η  παραπάνω επιστολή είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του Νοσοκομείου  από άστοχες πρωτοβουλίες της  διοικήτριας κυρία Σπινθούρη για επιπλέον ανάθεση  καθηκόντων σε εργαζόμενους και τμήματα, παρά την αντίθετη άποψη των επιστημονικών οργάνων του Νοσοκομείου και της υπηρεσιακής ιεραρχείας.

Όπως έχει επισημανθεί, στο Νοσοκομείο μας το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα οξύ σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες, σε κάποια τμήματα ίσως λίγο οξύτερο, αλλά παντού υπαρκτό και ιδιαίτερα έντονο.

Οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Νοσοκομείου αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας, που αν ένα κρίκος σπάσει ή είναι αδύναμος, σταματά ή δυσκολεύει πολύ η σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κάθε τμήμα έχει τα δικά του προβλήματα και δυσκολίες, που αν κάποιος δεν έχει εργαστεί σε αυτό δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι τα προβλήματα και ποιο το μέγεθος τους.

Ενδεχομένως, με τέτοιες προτάσεις και αποφάσεις στόχος της κυρίας διοικήτριας είναι να επικρατήσει στο Νοσοκομείο η λογική του “εσωτερικού κανιβαλισμού”, για να βρεθούμε στο τέλος να οι εργαζόμενοι να τσακωνόμαστε συνεχώς μεταξύ μας, το ένα τμήμα με το άλλο, η μία υπηρεσία με την άλλη για το ποιος θα φορτωθεί καθήκοντα και δουλειές του άλλου, και ο πραγματικός υπαίτιος, η πολιτική που προκαλεί την έλλειψη προσωπικού, να είναι στο απυρόβλητο.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την υποστήριξη μας στους συναδέλφους των εργαστηρίων και προκυρήσσουμε δίωρη στάση εργασίας για το προσωπικό των εργαστηρίων από τις 8.00 πμ ως τις 10.00 πμ  τη  Δευτέρα 2/4/2018 και συγκέντρωση στις 8.00 πμ  μπροστά από το χώρο των εργαστηρίων

 Καλούμε τη διοικήτρια κυρία Σπινθούρη να ανακαλέσει την απόφαση ανάθεσης εργασιών αιμοληψίας στο εργαστηριακό προσωπικό πέραν του χώρου των εργαστηρίων, που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία ενός νευραλγικού τμήματος του Νοσοκομείου εις βάρος των δεκάδων εξυπηρετούτμενων ασθενών και πολιτων.

Επίσης καλούμε τη διοικήτρια κυρία Σπινθούρη να αφήσει στην άκρη την αυτοκαταστροφική τακτική της προσπάθειας συνεχούς μετάθεσης εργασιών και καθηκόντων από τη μια ομάδα εργαζομένων στην άλλη, γιατί έτσι οδηγεί σε πλήρη αποδιοργάνωση το Νοσοκομείο μας και  προκαλεί αναστάτωση και αγανάκτηση στους ήδη εξαντλημένους από την υποστελέχωση εργαζόμενους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook