Οι θρασύτατοι απατεώνες χρησιμοποιούν ακόμη και κουτί που γράφει "Έρανος για το ΚΕΘΕΑ" κόβοντας αποδείξεις, με πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου

Tο όνομα του ΚΕΘΕΑ και το πρόβλημα των εξαρτήσεων χρησιμοποιούν επιτήδειοι στο Ηράκλειο, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Μάλιστα εκτός από την πώληση διάφορων αντικειμένων, οι θρασύτατοι απατεώνες χρησιμοποιούν και κουτί που γράφει "Έρανος για το ΚΕΘΕΑ" κόβοντας αποδείξεις, με πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου, ή ακόμη ζητούν χρήματα για να εξασφαλίσουν τη δήθεν μετάβασή τους σε κάποια θεραπευτική κοινότητα.

Το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη εφιστά την προσοχή των πολιτών και ξεκαθαρίζει πως το Κέντρο δεν καταφεύγει ποτέ σε τέτοιες μεθόδους για την ανεύρεση χρημάτων,

Στην ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη αναφέρεται:

"Με αφορμή καταγγελιών συμπολιτών μας για περιστατικά που συνέβησαν στην πόλη του Ηρακλείου και την περιοχή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες, τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής: 1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου ή και με απλό κουτί που αναγράφει «Έρανος για το ΚΕΘΕΑ» 2) η πώληση διαφόρων αντικειμένων (κεριά, γλάστρες κ.α.) και περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια, 3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ  δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ.: Ηράκλειο 2810 261026, Άγιο Νικόλαο 28410 22981, Χανιά 28210 87040".


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook