Στη συνεδρίαση του συλλόγου κατοίκων παλαιάς πόλης την 1-9-2011 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω

1. Οι κάτοικοι της οδού Σαρπηδώνος έχουν προβεί σε δεύτερη αναφορά – καταγγελία στο Δήμο για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Ο σύλλογος συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους και παρακαλεί τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος.
Επίσης, στη Χ. Νταλιάνη ο υπερκορεσμός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διώχνει βίαια τους κατοίκους. Το μπαρ το οποίο έκλεισε μετά από τις καταγγελίες των κατοίκων (για μία ημέρα) ξαναλειτουργεί δημιουργώντας τα ίδια προβλήματα, ηχορρυπαίνοντας μέχρι τις 6 το πρωί την περιοχή. Επίσης επισημαίνετε ότι ο υπερκορεσμός από τα τραπεζοκαθίσματα σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού ή απλής ανάγκης ασθενοφόρου θα έχει μοιραία αποτελέσματα. Έχουν σταλεί σχετικά έγγραφα-καταγγελίες από τους κατοίκους της οδού Χ. Νταλιάνη στο Δήμαρχο, στον διευθ. της Δημοτικής Αστυνομίας και στην ΕΛΑΣ.
Ο σύλλογος από την πλευρά του διατηρεί και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, ώστε να στηρίξει τους κατοίκους και την καθημερινή ποιότητα της ζωής τους.
2. Ο σύλλογος καλεί τους κατοίκους της Παλαιάς Πόλης να στηρίξουν το 7ο δημοτικό σχολείο ως φορέα πολιτισμού και ανάπτυξης της περιοχής και ενημερώνει τους γονείς για τη λειτουργία ενός ακόμα τμήματος του 7ου νηπιαγωγείου. (Όπως αναφέρθηκε από τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας στον τοπικό τύπο στις 29-8-2011)
3. Η πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου σε συνεργασία με την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, και τη Δημοτική Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί τελικά από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο Αρσενάλι. Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.
4. Συζητήθηκε επιστολή του συλλόγου αρχιτεκτόνων για να στηρίξουμε την εσπερίδα που διοργανώνουν στο ΚΑΜ στις 2-10-2011 με θέμα το δημόσιο χώρο. Ο σύλλογος αποφάσισε να στηρίξει την εκδήλωση.
5. Επίσης ο Πρόεδρος του συλλόγου μας την 2-8-2011 κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για σύγκλιση του, με θέμα τα προβλήματα της Παλαιάς Πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook