Συμμετοχή στην πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΣΥ στα Χανιά.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Η καταστροφικότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων και ο δουλικότερος στην τρόϊκα Υπουργός συνεχίζουν το έργο κατεδάφισης της υγείας του Ελληνικού Λαού, καταργώντας σε εξι μηνες κατακτήσεις 40 χρόνων.

Μετά τη νομοθέτηση:
1.Της εξαφάνισης 11000 κλινών του ΕΣΥ μέσω των συγχωνεύσεων νοσηλευτικών μονάδων
2. Της παράδοσης στις ασφαλιστικές -κατ\’ αρχήν- 550 κλινών και της δημιουργίας 2 κατηγοριών ασθενών
3. Του σπρωξίματος στην ανεργία των μισών ελλήνων γιατρών μέσω του ΕΟΠΥΥ και τη διάλυση των εργασιακών συνθηκών όσων παραμένουν.
4.Της παγίωσης των ελλείψεων σε υλικά και προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων
5. Της ληστείας των μισθών γιατρών και εργαζομένων.
6. Της επιβολής κεφαλικής εισφοράς για την εξέταση στα δημόσια
ιδρύματα (5 ευρω) και του αποκλεισμού των πλέον αδυνάτων (ανέργων, απόρων χωρίς βιβιάριο ΠΡΟΝΟΙΑΣ ή ανασφάλιστων αλλοδαπών)
7.Της συντήρησης των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων μέσω της \”ολοήμερης\” ιδιωτικής λειτουργίας
8.Της επιδοματοποίησης των εφημεριών των γιατρών και της περικοπής των δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων
9.Της δυνατότητας στον οποιονδήποτε να ιδρύει εταιρίες ιατρικών υπηρεσιών, απολυτοποιώντας την εμπορευματοποίηση του κλάδου υγείας
10.Της αποψίλωσης του ΕΣΥ από γιατρούς και προσωπικό μέσω της \”υπακοής\” στον τροϊ-κανόνα 10 αποχωρήσεις-1 πρόσληψη, κοινώς καμμια προσληψη
11.Της διάλυσης και ξεπουλήματος των ασφαλιστικών ταμείων που με πρόσχημα την τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία, θα τα μετατρέψουν σε ληστρικές για τον ασφαλιζόμενο εταιρίες
12. της προώθησης της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων μέσω του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις και της \”εικαζόμενης συναίνεσης\” στη δωρεά
13. της διάλυσης της ασφαλούς εφημερίας των νοσοκομείων μέσω της εφημερίας τομέα.

Μόλις χτες, ξαναχτύπησαν: Μετά τις \”παραινέσεις\” των αφεντικών τους, που ζητούσαν κι άλλες απολύσεις μέσω του ΕΟΠΥΥ και περαιτέρω μείωση των αποδοχών των γιατρών των ταμείων, ανακοίνωσαν νέο νομοσχέδιο που – μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει:
1. τη δυνατότητα στους πανεπιστημιακούς γιατρούς για νόμιμα ιδιωτικά ιατρεία
2. τη δυνατότητα στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να ασκούν ιατρείο μια φορά την εβδομάδα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ Έτσι, ο κ. Λοβέρδος επιτυγχάνει με μια κίνηση το ακατόρθωτο: Βγάζει τους πανεπιστημιακούς από το ΕΣΥ και βάζει στο ΕΣΥ τους ιδιώτες γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
3. την κατάργηση μέσω της υποχρηματοδότησης των περισσότερων κοινωνικών ιδρυμάτων φροντίδας των ΑΜΕΑ και των δομών ψυχιατρικής μεταρρύθμισης
Οι θεατρινισμοί των κυβερνητικών παραγόντων στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο περί αντιδράσεων στα σχέδια Λοβέρδου, θα εξαφανιστούν σύντομα. Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ μας έχει συνηθίσει στα δήθεν..

Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Πλήρης διάλυση του κοινωνικού Κράτους, εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, συγκεντροποίηση του ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, συνθήκες γαλέρας και ανεργία για τους λειτουργούς υγείας, ιδρυματοποίηση του δημόσιου τομέα, διεύρυνση της αρρώστειας και των θανάτων.

Το μόνο που μπορεί να ανακόψει αυτήν την πορεία είναι η -με λαϊκούς αγώνες- εξασφάλιση μιας άλλης πορείας αξιοπρέπειας του τόπου, χωρίς το ζουρλομανδύα του ΔΝΤ, των τραπεζών και του χρέους.

Η ΕΓΕΣΥΧ συμμετέχει στη 48ωρη παν-ιατρικη απεργία που προκήρυξε ο Πανελληνιος Ιατρικος Συλλογος και απορρίπτει κάθε διάλογο με αυτή την κυβέρνηση και τον υπουργό της.
Μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται στη δουλειά, στη γειτονιά, στην πλατεία, με τον άνεργο, τον αποκλεισμένο, διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Καθολική Φροντίδα Υγείας.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το νέο νομοσχέδιο Λοβέρδου!

Κανένας γιατρός να μην υπογράψει την επαίσχυντη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ! Κανένας γιατρός να μην γινει σύμμαχος της αντιδραστικής πολιτικής! Ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών με αποδοχές αντάξιες της υψηλής αποστολής τους.
Μόνη λύση ο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ.

Συμμετεχουμε στην 48ωρη παν- ιατρικής απεργίας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011 που αποφασισε ομοφωνα η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που διεξήχθη στην Αθήνα το Σάββατο 20 Αυγούστου.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook