Την διαβεβαίωση ότι τα μέτρα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα για την Ελλάδα έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο.

«Εμείς κάναμε το καθήκον μας» απάντησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θεωρεί σχεδόν δεδομένη την απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, εξηγώντας ότι υπάρχει θετικό κλίμα στους κόλπους της ΕΕ για μια συνολική παρέμβαση στο θέμα.

«Καταρχήν έχουμε μια θετική βούληση να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο που θα αντιμετωπίσει και δικά μας θέματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος στη Σύνοδο επισήμανε ότι στόχος είναι τις επόμενες εβδομάδες να ληφθούν αποφάσεις που θα θέσουν τέρμα στην κρίση χρέους της ΕΕ.

«Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία αυτή η κρίση να είναι μια ουσιαστική αφορμή μιας πιο στενής οικονομικής διακυβέρνησης» πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν, μετά τη λήψη αποφάσεων για το χρέος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν έχει ακούσει αυτά τα σενάρια.
«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας» υπογράμμισε.

Σε άλλη ερώτηση για το μπαράζ κοινωνικών αντιδράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα, αλλά και απαραίτητες αποφάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και για αυτό θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας.
Επισήμανε μάλιστα πως το δίλημμα των εκλογών τέθηκε στις δημοτικές εκλογές και έχει κλείσει.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook