Ένα φιλικό παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες έγινε στα Περιβόλια ανάμεσα στον Α.Ο. Χανιά και τον Κισαμικό, που βρήκε νικητές του γηπεδούχους με 4-1 και ανατροπή στο σκορ.

Οι δύο προπονητές Γιάννης Πετράκης και Βασίλης Γκούμπλιας είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την εικόνα των ομάδων τους.

Ο ΑΟΧ, που προερχόταν και από το φιλικό με τον Ρούβα στην Γέργερη, έδειξε καλά στοιχεία κυρίως στο δεύτερο… κομμάτι της αναμέτρησης. Στα θετικά ωστόσο συγκαταλέγεται η εμφάνιση του νεαρού Μανόλη Παπαδάκη, που δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος, αλλά και των δύο υπό δοκιμή ποδοσφαιριστών, Βασίλη Ζαντριά, Φάμπιο Μορέιρα.

Ο Ζαντριάς είναι γεννημένος το 1993 και κάλυψε με επιτυχία το δεξί άκρο της επίθεσης, όντας δραστήριος και μέσα σε πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα πέτυχε το γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

Από την άλλη ο 23χρονος Πορτογάλος φορ ήταν αρκετά κινητικός και αυτός με καλές επαφές με την μπάλα αν και αγωνίστηκε πολύ λιγότερο από τον νεαρό Έλληνα μεσοεπιθετικό για να μπορεί να κριθεί με τα ίδια κριτήρια.

Στην αντίπερα όχθη ο Κισαμικός, προερχόμενος και αυτός από φιλικό το Σάββατο με την Σπάθα, είχε όλα τα αστέρια στην σύνθεση του και σίγουρα έδειξε για μία ομάδα που δεν θυμίζει να είναι τοπικού αλλά ανώτερης κατηγορίας.

Με τον ένα από τους πολλούς πρώην παίκτες του ΑΟΧ, Αντώνη Βασαδάκη, σε πολύ καλή μέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 19’, ενώ είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές που έγιναν άλλαξαν τον ρυθμό και την εικόνα της κισαμίτικης ομάδας, που πάντως είχε ευκαιρία για γκολ και στο φινάλε με τον νεαρό Σουχλάκη.

Το φιλμ του αγώνα

9’ Φάουλ του Μπαγλατζή αποκρούει σε κόρνερ ο Ευστρατίου.

19’ ΓΚΟΛ: Ο Βασαδάκης με ιδανικό πλασέ ανοίγει το σκορ (0-1).

26’ Σουτ του Περράκη άουτ.

31’ Εκπληκτική μπαλιά του Πλουσή στον Ζαντριά, που πλασάρει στην έξοδο τον Βλαχάκη, αλλά η μπάλα φεύγει για λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

33’ Σουτ του Ανιάγκμπε μπλοκάρει ο Ευστρατίου.

37’ ΓΚΟΛ: Σουτ του Βαρουξάκη αποκρούει ο Βλαχάκης και ο Βεστάκης από κοντά σκοράρει κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε (1-1).

38’ Ευκαιρία για τον Κισαμικό με την κεφαλιά του Βασαδάκη να καταλήγει άουτ.

47’ Σουτ του Ανιάγκμπε αποκρούει ο Ευστρατίου.

48’ Επικίνδυνο γύρισμα του Ζαντριά ο Βαρουχάκης παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να απομακρύνει.

57’ ΓΚΟΛ: Εκτέλεση φάουλ του Ανωγειανάκη η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, με τον Τάντση να βρίσκεται και αυτός στην πορεία της (2-1).

67’ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Παπαδάκης κερδίζει πέναλτι από τον Κουλάκη αλλά ο Βλαχάκης μπλοκάρει την εκτέλεση του Αργυρίου.

69’ ΓΚΟΛ: Σουτ του Φάμπιο αποκρούει ο Βλαχάκης και ο Βαρουχάκης στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (3-1).

75’ ΓΚΟΛ: Σέντρα ακριβείας του Τσιμπανάκου στον Ζαντριά που «σημαδεύει» σωστά και διαμορφώνει το τελικό 4-1.

90’+1’ Καλή ευκαιρία για τον Κισαμικό με τον νεαρό Σουχλάκη να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

 

Α.Ο. Χανιά (Γιάννης Πετράκης): Ευστρατίου (63’ Μαρκαντωνάκης), Τζανάκης (63’ Μποχώνης), Καμπλιώνης, Τάντσης (63’ Τσιμπανάκος), Βουρβαχάκης (63’ Κορδονούρης), Βαρουξάκης (63’ Σελινιωτάκης), Παπαδάκης, Ζαντριάς, Βεστάκης (63’ Αργυρίου), Πλουσής (34’ Ανωγειανάκης), Τσιτλακίδης (18’ λ.τ. Μπακάκης, 63’ Φάμπιο).

Κισαμικός (Βασίλης Γκούμπλιας): Βλαχάκης, Παπακαστρήσιος, Τερεζάκης (33’ Ντόντα, 68’ Μαρκετάκης), Φραγγιουδάκης (46’ Βαρουχάκης), Μπουρμπάκης (89’ Μαργαριτάκης), Κουλάκης (83’ Τουλουπάκης), Μπαγλατζής (54’ Χαλκιαδάκης), Δαμανάκης (82’ Σουχλάκης), Βασαδάκης (74’ Αποστολάκης), Περράκης (70’ Ντεντάκης), Ανιάγκμπε (66’ Περαθωράκης).

Αποθέωση για τους… πρώην

 

Με ένα μπλε λουλούδι υποδέχτηκαν οι «Blue Boys» τους μέχρι πρόσφατα ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Χανιά, Χρήστο Μπουρμπάκη, Αντώνη Βασαδάκη, Μιχάλη Περράκη, Λευτέρη Κουλάκη και Δημήτρη Παπακαστρήσιο. Όλοι τους κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα, ενώ οι τέσσερις πρώτοι αποθεώθηκαν κατά την στιγμή της αντικατάστασης τους στο παιχνίδι.

Πρώην ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ αλλά όταν έπαιζε στο Περιφερειακό ήταν και οι Νίκος Περαθωράκης, Κώστας Βαρουχάκης, ενώ μέχρι πρόσφατα δοκιμαζόταν στους «μπλε» ο Γιώργος Δαμανάκης. Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της χανιώτικης ομάδας αλλά και πρώην μέλος του τεχνικού τιμ είναι ο Χρήστος Παπαδογιάννης, τωρινός συνεργάτης του Βασίλη Γκούμπλια στον Κισαμικό και προπονητής τερματοφυλάκων.

Ακόμα, ένα παιδί από τα σπλάχνα του Κισαμικού, ο Λευτέρης Βεστάκης, βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και μάλιστα σκόραρε, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει το γκολ.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook