Τι αποφάσισε το Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Χανίων

Στην θέση τους θα παραμείνουν, προσωρινά, οι 39 συμβασιούχοι που απασχολούνται στην καθαριότητα των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χανίων.

Όπως έκανε γνωστό η Νομική Σύμβουλος του Συλλόγου κα Αριέτα Στάθη «ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να προστατεύσει πλείονα μέλη του, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Σήμερα συζητήθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, το οποίο έγινε εν μέρει δεκτό από το Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο υποχρεώνει με την προσωρινή διαταγή που χορήγησε τους ανωτέρω Δήμους να αποδέχονται προσωρινά, ήτοι μέχρι την κατάρτιση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μεταξύ των καθ’ ων Δήμων και των διοριστέων δυνάμει των προσωρινών πινάκων επί της 3Κ/2018 προκήρυξης κατ’ άρθρο 18 παρ. 18 ν.2190/1994 και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της συζήτησης της με αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης 120/02.04.2018 αίτησης, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 5η Ιουνίου 2018, και υπό τον όρο συζήτησης αυτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες των αιτούντων, με την ειδικότητα και την θέση που έχει ο καθένας εξ αυτών, καταβάλλοντας συγχρόνως και τις νόμιμες αποδοχές του, όπως αυτές ίσχυαν έως τις 31.03.2018.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πλατανιά, κύριος Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Σφακίων, κύριος Ζερβός, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κύριος Κουκιανάκης και η Αντιδήμαρχος Χανίων, κυρία Σαρικάκη παραστάθηκαν εκπροσωπώντας τους δήμους, όπου έχουν εκλεγεί, και στήριξαν την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους.»