Η έκθεση θα φιλοξενείται στο ΚΑΜ μέχρι το Σάββατο 14 Απριλίου

Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 02 Απριλίου και θα παραμείνει ανοικτή έως και το Σάββατο 14 Απριλίου η έκθεση του Κινέζου ζωγράφου του  Wang Zuoqian (Γουάνγκ Τζουό Τσιάν) όπου εκτίθενται πίνακες με βάση την κινέζικη παράδοση της ζωγραφικής, οι οποίοι συνδυάζουν τα κινέζικα χαρακτηριστικά με το μοναδικό συναίσθημα  του δημιουργού όπως βλέπει την Κρήτη.

Όπως δηλώνει ο καλλιτέχνης: “…Mε αληθινή καρδιά και βαθύ σεβασμό στους θεούς της φύσης παρουσιάζω τα έργα μου. Αυτά τα έργα μπορεί να γίνουν η δεσμίδα φωτός που θα φωτίσει το μονοπάτι της επικοινωνίας μεταξύ της Κινέζικης ζωγραφικής και της μοντέρνας Ελληνικής τέχνης. Καθώς θα παρουσιάζονται τα χρώματα και οι  γραμμές, ελπίζω επίσης να εκφράσουν την ελπίδα, τα όνειρα,  το μεγαλείο και την ελευθερία του κόσμου».

Καλωσορίζοντας όσους παραβρέθηκαν ο Wang Zuoqian είπε: 

«Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε την έκθεσή μου. Σας ευχαριστώ που ήρθατε για χάρη της τέχνης,  για την ευχαρίστηση και την εκτίμηση των αγαπημένων  μου έργων. Προέρχομαι από την Βόρεια Κίνα, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εδώ. 

Παρ’όλα αυτά, αυτή τη στιγμή λόγω της τέχνης της ζωγραφικής, η απόστασή μας σχεδόν εκμηδενίζεται. Υπάρχει μια ρήση που λέει «Η τέχνη είναι το σημάδι του Θεού». Επίσης πιστεύω ότι η τέχνη είναι η παρηγοριά και το ευαγγέλιο του κόσμου.

Επομένως, πολλές νύχτες από την δημιουργία μου, περίμενα ευλαβικά τη στιγμή της συνάντησης με τους Θεούς. Οι πίνακες στην έκθεση αυτή δείχνουν το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της Κρήτης με τις πινελιές του κινέζικου τοπίου. Επισκέπτομαι το νησί αυτό μόλις ενάμιση χρόνο ωστόσο, είναι τόσο γοητευτικό μέρος που το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Βαθιά! Είναι ένα δείγμα της  Μητέρας Φύσης. 

Οι πίνακες της έκθεσης εκφράζουν αυτό που είδα και ένιωσα εδώ και θέλω να ζητήσω συγνώμη που δεν ζωγράφισα αρκετά και αρκετά καλά. Το νησί έχει τόσο πλούσια βλάστηση που συχνά αισθάνομαι ντροπή για την δουλειά μου. Όμως ευτυχώς, υπάρχει ακόμη χρόνος  και ευκαιρία να επιστρέψω. Η άνοιξη πλησιάζει στην Κρήτη και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο όμορφη έτσι δεν είναι? Η ζωή και η τέχνη που έχουμε θα γίνεται ομορφότερη κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ όλους». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook