Την άμεση ανάκληση της απόφασης με την οποία επεκτείνεται η τουριστική ζώνη σε ολόκληρο τον Δήμο Χανίων, ζητούν ο σύλλογος και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων.

Στους λόγους για τους οποίους η κήρυξη ολόκληρου του Δήμου αλλά και ενδεχομένως του νομού Χανίων ως τουριστική ζώνη, θα είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, αναφέρθηκαν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης και η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη.

Και οι δύο ζήτησαν την άμεση ανάκληση της  απόφασης της Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Χανίων με την οποία επεκτείνεται η τουριστική ζώνη σε ολόκληρο τον Δήμο.

Επίσης ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να εισηγηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης την διατήρηση των τουριστικών ζωνών ως έχουν.

Όπως αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνέντευξης  η επέκταση της τουριστικής ζώνης, «οδηγεί» στην επέκταση του ωραρίου με τις επιχειρήσεις ανοιχτές μέχρι τις 11 την νύχτα, επτά ημέρες της εβδομάδα για 32 εβδομάδες τον χρόνο.

Όπως τονίστηκε η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  αφενός θα οδηγήσει στην επικράτηση συνθηκών εργασιακής ζούγκλας και αφετέρου στην οικονομική  εξαθλίωση  και εξόντωση των μικρών εμπόρων – αυτοαπασχολουμένων.

Η αγορά δεν πρόκειται να τονωθεί και με το κυριακάτικο άνοιγμα σε όλο τον δήμο ή το νομό το μόνο που θα συμβεί θα είναι η μεταφορά του τζίρου από τα μικρά και μεσαία καταστήματα  των συνοικιών της πόλης και των γύρω δημοτικών ενοτήτων σε ελάχιστες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες καθώς οι μικροί έμποροι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν  τα πολυκαταστήματα.

Πάντως ο κ.Βουρλάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως στην δημοτική αρχή Χανίων αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για «λάθος απόφαση» και  πως  φαίνεται ότι θα γίνει προσπάθεια να διορθωθεί.

Όμως τόνισε κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να επεκταθεί η υπάρχουσα τουριστική ζώνη ούτε για έναν δρόμο, γιατί αυτό θα ανοίξει την «όρεξη» και τον «ασκό του Αιόλου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook