Πλήθη πιστών μετείχαν εις την κορύφωση του Θείου Πάθους ως, επίσης, και τις περιφορές των Ι.Επιταφίων των Ενοριών της πόλεως της Κισάμου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. 

Η κεντρική πλατεία της Κισάμου δεν χώρεσε τους εκατοντάδες πιστούς που, με ευλάβεια και σεβασμό, ακολούθησαν τους Ι. Επιταφίους, η δε κατά διαστήματα βροχή δεν εμπόδισε την συμμετοχή εις την λιτανευτική αυτή πορεία. 

Ιδιαίτερα συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων νέων ανθρώπων και παιδιών. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, αφού εξέφρασε την χαρά του δια την πάνδημη αυτή συμμετοχή, σημείωσε: «Μέσα στα πολλαπλά αδιέξοδα της εποχής μας, τις απειλές, την σύγχυση, το σκοτάδι, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις πολλές και ποικίλες ανακατατάξεις και ανατροπές, προβάλλει και πάλι η ανατολή του «Ηλίου της δικαιοσύνης», το φως και η χαρά, της Αναστάσεως, η ελπίδα του σύμπαντος κόσμου, ο Αναστημένος Χριστός, η μόνη αλήθεια και ελπίδα της ζωής.

Η βεβαιότητα για το ξεκίνημα μίας νέας ζωής», ευχόμενος καλή Ανάσταση και καλώντας τον λαό του Θεού όπως παραμένει σταθερός στην πίστη και της αξίες του Γένους και της Εκκλησίας μας. Ακολούθως χαιρέτισε και ευχήθηκε και ο Δήμαρχος Κισάμου κ.Θεόδωρος Σταθάκης. Της λιτανεύσεως ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί του Ι. Επιταφίου, εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και ευχήθηκε εις το πολυπληθές εκκλησίασμα «Καλή Ανάσταση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook