Από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Απριλίου ο ΟΑΧ ανοίγει την αυλαία των πλούσιων σκακιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει με τη διοργάνωση τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Rapid).

Ο ΟΑΧ εξέδωσε ανακοίνωση με περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Με τη διοργάνωση τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Rapid) από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Απριλίου ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ανοίγει ουσιαστικά την αυλαία των πλούσιων σκακιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει μέσα στο 2018.

Το τουρνουά είναι 9 γύρων, με χρόνο σκέψης 20 λεπτά + 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε παίκτη για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Χώρος διεξαγωγής των αγώνων είναι το ανακαινισμένο εντευκτήριο του Ο. Α. Χανίων που βρίσκεται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και μεγάλος χορηγός τα Εverest.

Το πρόγραμμα των αγώνων προβλέπει την Πέμπτη 12 Απριλίου 5.00 έως 8.00μ.μ. να διεξαχθούν οι 3 πρώτοι γύροι, την Παρασκευή 13 Απριλίου τις ίδιες ώρες ο 4ος, 5ος και 6ος γύρος, ενώ οι τρεις τελευταίοι γύροι θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 Απριλίου πρωί στις 10.00π.μ. μέχρι το μεσημέρι στη 1.00μ.μ. που θα γίνει και η τελετή λήξης με τις απονομές στους νικητές.

Το παράβολο συμμετοχής για τους συμμετέχοντες είναι 20 € για τους ενήλικες και 10€ για τους νέους κάτω των 18 ετών, ενώ υπάρχουν σημαντικά έπαθλα για τους νικητές του τουρνουά: 1ος νικητής 200 €, 2ος νικητής 150 €, 3ος νικητής 100 €, 1η νικήτρια 100 €, 2ηνικήτρια 70 €, 3η νικήτρια 50 €, ενώ στις παιδικές κατηγορίες, στους νικητές και νικήτριες των κατηγοριών κάτω των 14, κάτω των 12, κάτω των 10 και κάτω των 8 ετών, θα απονεμηθούν κύπελλα στους πρώτους και μετάλλια στους δεύτερους και τρίτους.

Τα χρηματικά έπαθλα σε περίπτωση ισοβαθμίας μοιράζονται ενώ τυχόν σκακίστριες που δικαιούνται πάνω του ενός χρηματικού επάθλου θα πάρουν το μεγαλύτερο.

Υπάρχει δυνατότητα για μεγάλο αριθμό συμμετοχών, αρκεί οι συμμετέχοντες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Διαφορετικά οι συμμετοχές θα περιοριστούν στις πενήντα(50) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 11 Απριλίου στο τηλ. 6972442935 ή στο gmylwnakis@yahoo.gr (Γιώργος Μυλωνάκης). Οι συμμετέχοντες οφείλουν την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 4.00-4.30μ.μ. να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στον χώρο των αγώνων.

Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Ο.Α. Xανίων για το 2018. Τους επόμενους μήνες, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με νέα τουρνουά Rapid, Blitz και τουρνουά με κανονικό χρόνο σκέψης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κορυφωθεί και φέτος με το 6ο Διεθνές Τουρνουά “Αποκόρωνας 2018” που θα διεξαχθεί στην Πλάκα Αποκορώνου το διάστημα 25 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου, στο οποίο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί γκραν μαιτρ από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook