Προβηματισμός αλλά και αισιοδοξία από τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ν. Χανίων – “Βαρύ το πλήγμα για τα Χανιά όμως θα το κενό θα αναπληρωθεί από νέες εταιρείες”

“Φυγή” που αποτελεί κάτι “πολύ βαρύ για τα Χανιά” χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ν. Χανίων κ. Μανώλης Γιαννούλης την απόφαση της Ryanair να διακόψει τις πτήσεις από και προς Χανιά και να μεταφέρει τη βάση της από τα Χανιά, ωστόσο η τουριστική αγορά όπως πρόσθεσε θα βρει το βηματισμό της και το κενό που δημιουργεί η αιφνιδιαστική κίνηση της Ryanair θα αναπληρωθεί από άλλες εταιρείες.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννούλης η απόφαση της Ryanair ήταν στην ουσία κάτι μη αναμενόμενο, αφού εδώ και ένα χρόνο είχαν κατατεθεί τόσο τα επιχειρησιακά σχέδια για τις πτήσεις εσωτερικού ενώ είχαν κατατεθεί και αγοραστεί τα sloats. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων ερωτηθείς για το ποιοί λόγοι μπορεί να οδήγησαν την εταιρεία σε αυτήν την κίνηση και αν αυτή σχετίζεται με τις αυξημένες χρεώσεις στα τέλη στο Αεροδρόμιο Χανίων, επεσήμανε οτι οι αντίστοιχες χρεώσεις στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” είναι πολύ πιο αυξημένες και επομένως με βάση τους αριθμούς ένα τέτοιο επιχείρημα δεν ευσταθεί.

Ο κ. Γιαννούλης συνέχισε λέγοντας οτι η αποχώρηση της Ryanair από τα Χανιά προβληματίζει τον τουριστικό κόσμο των Χανίων ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία οτι ένας τουριστικός προορισμός όπως τα Χανιά θα βρει τον τρόπο να αναπληρώσει το κενό που δημιουργείται αφού υπάρχουν πολλές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την έναρξη πτήσεων.

Σε ερώτηση του Flashnews.gr για το τι προτίθεται να κάνουν οι θεσμικοί φορείς των Χανίων, ο κ. Γιαννούλης σημείωσε οτι άμεσα θα ξεκινήσουν επαφές με αεροπορικές εταιρείες ενώ επεσήμανε οτι η απόφαση της Ryanair δεν μπορούσε να έχει προβλεφτεί και ήταν αιφνιδιαστική, όπως έγινε και στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού με την επίσης αιφνιδιαστική απόφασή της να διακόψει τις πτήσεις της το χειμώνα, από Χανιά.

“Θέλουμε ένα ανοιχτό αεροδρόμνιο και πολλές πτήσεις”, τόνισε ο κ. Γιαννούλης και στόχος τώρα είναι η προσέλκυση νέων εταιρειών, ενώ ερωτηθείς για την αναφορά του δημάρχου Χανίων για το ενδιαφέρον κυπριακής εταιρείας, σημείωσε οτι υπήρξαν επαφές τον Οκτώβριο για έναρξη δρομολογίου από Πάφο προς Χανιά ωστόσο δεν τελεσφόρησαν.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου των ξενοδόχων Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook