Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο – Θα είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τη μόνη θετική αξιολόγηση που μας ενδιαφέρει, αυτή των δημοτών»

Τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2017 έκανε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στα κυριότερα σημεία της αρχικής του εισήγησης του στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος τόνισε :
«To Ηράκλειο αλλάζει! Αλλάζει με έργα ενταγμένα σε έναν συνολικό σχεδιασμό μακράς πνοής, όχι αποσπασματικά. Με παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές και στην περιφέρεια του  Δήμου. Αλλάζει η όψη του και ταυτόχρονα αλλάζουν και εκσυγχρονίζονται οι  υποδομές του, πολλές από τις οποίες ήταν παραμελημένες. 

– Ετούτη η Δημοτική Αρχή έχει πολλές φορές αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να διαψεύδει τα προγνωστικά, τις εικασίες ή και τις επιθυμίες όσων προσβλέπουν στην αποτυχία της. 

– Σε πείσμα λοιπόν, όσων προβλέπουν κάθε μέρα εδώ και τέσσερα χρόνια την διάλυσή μας, όσων μας συκοφαντούν προσπαθώντας συστηματικά να απαξιώσουν το έργο μας, των αυτόκλητων  «αξιολογητών» που δεν αντιλαμβάνονται ότι κι εκείνοι αξιολογούνται για τις πράξεις και τη σοβαρότητα των λεγομένων τους, εμείς είμαστε ακόμα εδώ, είμαστε ενωμένοι και αλλάζουμε προς το καλύτερο την πόλη. 

Και θα είμαι εδώ, θα είμαστε εδώ, όταν έρθει η ώρα, για να διεκδικήσουμε τη μοναδική θετική αξιολόγηση που μας ενδιαφέρει: Αυτή των δημοτών. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα σημαντικά έργα που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ξεκίνησαν, είτε δρομολογήθηκαν το προηγούμενο έτος, όπως: 

– Την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου. 
– Την αποκατάσταση του Κόλπου του Δερματά.
– Την αποκατάσταση του Καπετανάκειου.
– Την αγορά οκτώ καινούργιων απορριμματοφόρων και την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας.
– Την παραχώρηση του Μεγάρου Κοθρή από το Υπουργείο Πολιτισμού στον Δήμο Ηρακλείου.
– Τις διακρίσεις της πόλης στον τομέα του Τουρισμού, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. 
– Τις νέες γεωτρήσεις που αδειοδοτήθηκαν καθώς και τα έργα αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης  κ.ά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook