Όποιος μεγάλωσε τη δεκαετία του 1980 ή και στις αρχές αυτής του ’90 σίγουρα γνωρίζει τη σειρά Ιππότης της Ασφάλτου και τον εμβληματικό ΚΙΤΤ, το φουτουριστικό αυτοκίνητό του που ήταν βασισμένο σε μια Pontiac Trans Am του 1982.

Ο ΚΙΤΤ ήταν όλα όσα ονειρεύονται να γίνουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα: αυτόνομος, έξυπνος, επικοινωνιακός και βάλε. Ποιος δεν θυμάται χαρακτηριστικά του, όπως το μοριακά συγκολλημένο αμάξωμα, το Turbo Boost, η σύνθεση φωνής, τα προγράμματα λειτουργίας Pursuit (καταδίωξης), Silent (αθόρυβο), Surveillance (παρακολούθησης) ή το πολύ δημοφιλές εκτινασσόμενο κάθισμα;

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, γνωρίστε τον Chris Blasius. Ένα τύπο που σίγουρα δεν ξέχασε τον ΚΙΤΤ, αφού έκανε τα πάντα για να φτιάξει την ακριβέστερη ρέπλικα του αυτοκινήτου του Knight Rider.

«Είχα πει στους γονείς μου, όταν ήμουν 6 ετών, ότι κάποια μέρα θα είχα έναν ΚΙΤΤ. Μάλιστα τους ικέτευσα να μου πάρουν μια καινούργια Trans Am του ’82 και να τη φυλάξουν μέχρι να βγάλω δίπλωμα – επειδή ήταν νέο μοντέλο τότε. Μου είπαν ότι θα μεγάλωνα και θα το ξεπερνούσα… αλλά ποτέ δεν το έκανα», λέει ο Blasius.

Μεγάλος πια, επένδυσε πάνω από δυόμισι χρόνια, 2.000 ώρες δουλειάς και $50.000 για να φτιάξει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να είναι αντάξιο του ίδιου του Michael Knight. Μάλιστα, φρόντισε να κάνει το αυτοκίνητο εύκολο και ασφαλές στην οδήγηση – αντίθετα από άλλες ρέπλικες του ΚΙΤΤ.

Αξίζει να δείτε όλο το video των 11’ 35” για να καταλάβετε τι χρειάστηκε ώστε να γίνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τόσο ξεχωριστό. Ο Blasius λέει ότι δεν θα σκεπτόταν να το πουλήσει κάτω από $100.000, αλλά για κάποιους ίσως να αξίζει ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook