Ανακοίνωση της “Επιτροπής Ειρήνης Χανίων”

“Οι ιμπεριαλιστές για μια ακόμη φορά, είναι έτοιμοι για χάρη των κερδών τους να αιματοκυλίσουν όπως πάντα κάνουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι ειρήνη στην Μέση Ανατολή κρέμεται σε μια κλωστή πια, καθώς με πρόσχημα τους βομβαρδισμούς με χημικά αμάχων στην Συρία, δήθεν στο όνομα της ανθρωπότητας, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμες για επέμβαση βάζοντας φωτιά στην περιοχή.
Από κοντά και η Ρωσία που προφανώς θέλοντας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της δηλώνει έτοιμη να ανταποδώσει το όποιο χτύπημα.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και επιθυμώντας να εμφανιστεί ακόμα πιο πρόθυμη στα κελεύσματα των αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών τους παραδίδει γη και ύδωρ προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να αιματοκυλίσουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής.

Η Βάση της Σούδας και ο κομβικός της ρόλος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη στην περιοχή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αν μη τι άλλο αποδεικνύουν  το εύρος των δραστηριοτήτων της:
«Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, το 2016 προσγειώθηκαν 2.750 μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Το 2015 στο αεροδρόμιο της Βάσης προσγειώθηκαν 2.840 αμερικανικά και νατοϊκά αεροσκάφη ενώ περισσότερα από 70 πολεμικά πλοία αγκυροβόλησαν στις εγκαταστάσεις της. Το 2014, στη Βάση βρέθηκαν 4.500 αεροσκάφη και 147 πλοία. Παράλληλα αναβαθμισμένος είναι ο ρόλος της Βάσης σε επίπεδο σχεδιασμού και συντονισμού στρατιωτικών επιχειρήσεων. 2015
• Περισσότερα από 2.830 μαχητικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης.
• Πάνω από 70 πλοία αγκυροβόλησαν στη Βάση.
• Πάνω από 65 πλοία και 1.200 εκπαιδευόμενοι βρέθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).
• 17 αμερικανονατοϊκές μονάδες βρέθηκαν για έλεγχο στον σταθμό FORACS στη Σούδα (έναν από τους τρεις σταθμούς που διατηρεί το ΝΑΤΟ για ελέγχους ακριβείας των αισθητήρων οπλισμού και ναυτιλίας). 2014
• Πάνω από 4.500 αμερικανονατοϊκά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις της 115 Π.Μ.
• Πάνω από 145 πλοία αγκυροβόλησαν στη Βάση. • Πάνω από 100 πλοία και 1.700 εκπαιδευόμενοι βρέθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).
• 22 αμερικανονατοϊκές μονάδες βρέθηκαν για έλεγχο στον σταθμό FORACS στη Σούδα. 2013
• Πάνω από 2.350 αμερικανονατοϊκά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις της 115 Π.Μ.
• Περισσότερα από 250 πλοία αγκυροβόλησαν στη Βάση. • 260 πλοία εκπαιδεύτηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).
• 18 αμερικανονατοϊκές μονάδες βρέθηκαν για έλεγχο στον σταθμό FORACS στη Σούδα.»
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο άδικος χαμός του έλληνα πιλότου πάνω από την θάλασσα του Αιγαίου που για μια ακόμη φορά καταδεικνύει ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ποια η στάση του έναντι της Τουρκικής επιθετικότητας.
Άμεση είναι πια η ανάγκη για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό κίνημα και να μπει φραγμός στα σχέδια των ιμπεριαλιστών- φονιάδων των λαών.
Σχέδια που στηρίζει και η Ελληνική Κυβέρνηση με την στάση της και την επέκταση τόσο της Βάσης της Σούδας, όσο όμως και με την δημιουργία νέων βάσεων στην Ελληνική Επικράτεια.
Η κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης στην Βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη πρέπει να στείλει το ηχηρό μήνυμα του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Στο ομηρικό μακελειό που ο ιμπεριαλισμός ετοιμάζει χρέος όλων είναι να αντισταθούμε !
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην “πρόβα πολέμου” και στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. 
Να αντισταθούμε στην επιδίωξη της κυβέρνησης και όσων κομμάτων θέλουν την Ελλάδα σημαιοφόρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Να μη χρησιμοποιηθεί η έδαφος της χώρας μας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. 
Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρας καμία διευκόλυνση σε αυτούς που σκορπούν θάνατο στους γείτονες λαούς.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης για ακόμα μια φορά καλούν το λαό της Κρήτης πιο αγωνιστικά, πιο μαζικά να επαγρυπνεί, να εκδηλώνει καθημερινά με κάθε πρόσφορο τρόπο τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, να συμμετάσχει στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη 2018,  απαιτώντας – διαδηλώνοντας

Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά

Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές

Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook