Ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών για τον ελληνικό τουρισμό φέτος, με τις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών να ξεπερνούν τα 16,5 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με την imerisia.gr. Ο αριθμός αυτός αν συνυπολογιστούν και οι επιβάτες κρουαζιέρας θα υπερβεί τα 21 εκ. άτομα. Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα τουριστικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 11δισ ευρώ (από 9,5δισ ευρώ πέρυσι) εων όλων των εποχών για τον ελληνικό τουρισμό φέτος, με τις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών να ξεπερνούν τα 16,5 εκατομμύρια άτομα.

«Η δυναμική του ελληνικού τουρισμού είναι τέτοια, που μπορούμε το 2014 να πιάσουμε τα 20 εκατομμύρια επισκέπτες (χωρίς την κρουαζιέρα), με τις υπάρχουσες υποδομές, αρκεί να προχωρήσουμε σε πέντε έξυπνες κινήσεις» αναφέρει στο ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και εξηγεί τις κινήσεις- κλειδιά:

1ον: Συντελεστής ΦΠΑ στο 6,5% σε όλο το τουριστικό πακέτο και όχι μόνο στη διαμονή.

2ον: Συντελεστής ΦΠΑ 6,5% στις μεταφορές.

3ον: Μείωση του σπατόσημου στο μισό, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερες χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες (οι επιβάτες αυτών των εταιρειών γέμισαν πέρυσι και φέτος τα resort).

4ον: Συντελεστής ΦΠΑ 13% στην εστίαση από 1 Ιανουαρίου 2012.

5ον: Άμεση δημιουργία και λειτουργία της εταιρείας marketing του ελληνικού τουρισμού, ούτως ώστε το ελληνικό προϊόν να έχει τη δική του ταυτότητα και να αποκτήσει ισχυρό brand name.

Τα προσωρινά στοιχεία για τις αφίξεις τον Αύγουστο δείχνουν άνοδο 11% στα περιφερειακά αεροδρόμια και σημαντική αύξηση της τάξης του 15% στις οδικές αφίξεις (οι επισκέπτες αυτί επιλέγουν ως προορισμούς διακοπών την Β. Ελλάδα).

Πτωτικά κινήθηκε το αεροδρόμιο της Αθήνας (στο -1,5%), ενώ αντίθετα οι αεροπορικές αφίξεις στην Κω εμφανίζουν άνοδο και τον Αύγουστο 20%, πάνω από 10% η Ρόδος και 12% η Θεσσαλονίκη.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η καλύτερη μέχρι τώρα χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το 2007 που η Ελλάδα πέτυχε 16,15 εκατομμύρια αφίξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook