Αντικατάσταση τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 1ο-2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Κυδωνίας και στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας  

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου 2018, η τοποθέτηση από το Δήμο Χανίων δύο νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο 1ο  & 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας στην περιοχή του Γαλατά και μίας νέας προκατασκευασμένης αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, σε αντικατάσταση παλαιότερων προκάτ αιθουσών, που υπήρχαν στα δύο σχολεία.

Στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφέρονται τα εξής:

“Η τοποθέτηση των τριών αυτών αιθουσών ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Απριλίου, έτσι ώστε τη Δευτέρα, που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά να κάνουν μάθημα στις νέες αίθουσες διδασκαλίας.
Τονίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες με εντατικούς ρυθμούς από όλα τα εμπλεκόμενα συνεργεία του Δήμου Χανίων για την κατασκευή των τριών βάσεων έδρασης, πάνω στις οποίες τοποθετούνται οι νέες προκατασκευασμένες αίθουσες.
Επισημαίνεται ότι οι νέες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, που τοποθετούνται στα δύο σχολεία, πληρούν όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), όπως προδιαγραφές θερμομόνωσης, υγρομόνωσης, ηχομόνωσης, πυροπροστασίας κλπ. 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, επισκέφθηκε σήμερα το 1ο  & 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας για να παρακολουθήσει τις εργασίες τοποθέτησης των προκάτ αιθουσών μαζί με το συνεργάτη του και συντονιστή της όλης διαδικασίας τοποθέτησης των αιθουσών, Κώστα Μπροκαλάκη, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Χανίων, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και παρά τις καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, των προθεσμιών, κ.λ.π. κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού της προμήθειας των αιθουσών, κατάφερε να υλοποιήσει την αντικατάσταση των τριών προκατασκευασμένων αιθουσών μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του  Δήμου πραγματοποίησε εργασίες υγρομόνωσης και συντήρησης και στις υπόλοιπες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου της Ν. Κυδωνίας.
Βέβαια, η τοποθέτηση των τριών αυτών νέων αιθουσών δεν επιλύει το στεγαστικό πρόβλημα των Δημοτικών Σχολείων Ν. Κυδωνίας και Αγ. Μαρίνας, αλλά βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες, που βιώνουν καθημερινά μαθητές και δάσκαλοι των δύο σχολείων για το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών από το Δήμο, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα στα δύο σχολεία και στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Κυδωνίας, η ένταξη από τη Δημοτική Αρχή στα Σ.Δ.Ι.Τ., της κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας οκτώ σχολικών μονάδων και του “Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών”, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκ. ευρώ, θα επιλύσει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Γαλατά, καθώς στις οκτώ αυτές σχολικές μονάδες συμπεριλαμβάνεται και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο στην περιοχή της Παρηγοριάς.

Όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο Δήμο Χανίων, αποφασίστηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης και τη λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για την προσθήκη κατ’ ελάχιστον πέντε αιθουσών διδασκαλίας μαζί με τους απαραίτητους συνοδούς χώρους. Η άμεση εκπόνηση της μελέτης και η εν συνεχεία άμεση δημοπράτηση του αντίστοιχου έργου είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να επιλυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα του συγκεκριμένου σχολείου και της περιοχής της Αγ. Μαρίνας».

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τους συνεργάτες του για τη μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στις διακοπές του Πάσχα η κατασκευή των βάσεων έδρασης και η τοποθέτηση των τριών αιθουσών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook