Όλα ξεκίνησαν πριν δυο εβδομάδες όταν ο 24χρονος άνεργος πήγε εσπευσμένα στον οδοντίατρο από αφόρητο πονόδοντο. Εκεί οι  γιατροί του συνέστησαν να αφαιρέσει τον φρονιμίτη, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε γιατί ήταν άνεργος και δεν είχε ιατρική ασφάλεια,

Λίγες ημέρες αργότερα το πρόσωπο του άρχισε να πρήζεται και είχε δυνατούς πονοκεφάλους. Ο Γουίλις, πήγε στα επείγοντα, όπου οι γιατροί του συνέστησαν να λάβει αντιβιοτικά και παυσίπονα.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει το news247.gr, δεν είχε χρήματα να αγοράσει αντιβιοτικά και παυσίπονα. Επέλεξε τα δεύτερα. Την περασμένη Τρίτη πέθανε, όταν η μόλυνση εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό του.

Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες παραμένουν αποκλεισμένοι ακόμη και από το πρωτοβάθμιο επίπεδο φροντίδας, δίχως καμία δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης. 

Πριν τέσσερα ο 12χρονος Ντάϊμοντ Ντράιβερ από το Μέριλαντ έχασε τη ζωή του από επιπλοκές που του προκάλεσε η οδοντική μόλυνση.

Οι γιατροί είχαν πει ότι μια συνηθισμένη εξαγωγή δοντιού θα του είχε σώσει τη ζωή. Οι γονείς του όμως δεν διέθεταν τα 80 δολάρια της αμοιβής του οδοντίατρου!

Παρ’ ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλά οδοντιατρεία που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους ασθενείς, \”η αναμονή είναι πολύμηνη\”, υπογράμμισε ο Γκλεν Στριμ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook