Αιχμηρή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ με την οποία καυτηριάζει και την “απουσία των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών που απειλούσαν ότι θα ξάπλωναν στην πίστα του αεροδρομίου όταν  η Νέα Δημοκρατία σκόπευε να υπογράψει την σύμβαση με την διαχειρίστρια εταιρεία αεροδρομίων, τη Fraport.”

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“H Ryanair ανακοινώνει την διακοπή πτήσεων από Χανιά κλείνοντας τη βάση της, ο δήμος συζητά για τον ορισμό τουριστικών ζωνών εντός ή εκτός πόλεως, ακόμα δεν έχει καταλήξει, και η Fraport περιμένουμε κάποια στιγμή να ενημερώσει τους φορείς για το τι σκοπεύει να κάνει στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης. Και όλα αυτά συμβαίνουν στο νομό Χανίων, έναν από τους πιο τουριστικούς νομούς της χώρας την στιγμή μάλιστα που ξεκινάει η τουριστική σεζόν του 2018. 

Η τουριστική «βιομηχανία» συμμετέχει με ποσοστό  πάνω από το 50% στο ΑΕΠ της Κρήτης, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι για την τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Παρατηρούμε όμως ότι τα τρία τελευταία χρόνια, έχει αφεθεί στην τύχη του, χωρίς στρατηγικό προγραμματισμό και χωρίς τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε όχι μόνο να αυξηθεί αριθμητικά αλλά και ποιοτικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση, έδρασε υπονομευτικά απέναντι σε κάθε επενδυτική προσπάθεια ή πρωτοβουλία στον τομέα του τουρισμού.

Με αποτέλεσμα σήμερα να παίζονται Γερμανο-Ιρλανδικά παιχνίδια εις βάρος του Χανιώτικου λαού και των επαγγελματιών του τουρισμού, εν απουσία των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών που απειλούσαν ότι θα ξάπλωναν στην πίστα του αεροδρομίου όταν  η Νέα Δημοκρατία σκόπευε να υπογράψει την σύμβαση με την διαχειρίστρια εταιρεία αεροδρομίων, τη Fraport. Μετά όμως την ανάληψη της διακυβέρνησης παρέδωσαν τα αεροδρόμια με πολύ δυσμενέστερους όρους για το Ελληνικό δημόσιο και χωρίς δεσμεύσεις για την διαχειρίστρια εταιρεία, με συνέπεια τα γνωστά αποτελέσματα.

Όσο για τους βουλευτές του νομού, αναζητούνται για να πάρουν θέση ….  στην πίστα του αεροδιαδρόμου.

Όσο για την Ryanair η οποία επικαλούμενη την παρουσία της Fraport στο αεροδρόμιο Χανίων, δήλωσε ότι «τα μαζεύει και φεύγει», επισημαίνουμε ότι έδρασε με το γνωστό και μόνο κίνητρο που έχει: την άγρια κερδοσκοπία. Μια πρακτική που εφαρμόζει όπου έχει πάει μέχρι σήμερα, με πρόσφατο παράδειγμα αντίστοιχης συμπεριφοράς σε Ιταλία και Πορτογαλία είναι η καλύτερη απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών. Περιμέναμε η Ryanair που βρήκε φιλόξενο τόπο και αγκαλιάστηκε από τους φορείς των Χανίων να είχε μία καλύτερη στάση και όχι εν αιθρία να πει φεύγω. Ήρθε μέρα μεσημέρι στα Χανιά και δυστυχώς επέλεξε να δραπετεύσει νύχτα. 

Τα Χανιά με όπλο το μοναδικό περιβάλλον τους την πολιτιστική κληρονομιά τους και την περίφημη φιλοξενία τους, ήταν είναι και θα είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Τα Χανιά ήταν και θα είναι πέρα και πάνω από την όποια Fraport και την όποια Ryanair.

 

Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά αύξησε, αλλά διπλασίασε το ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις δωματίων, στην εστίαση και στις μεταφορές. Αύξησε το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26%, στο 29%, την προκαταβολή φόρου από το 80% στο 100% στερώντας σημαντική ρευστότητα από τις επιχειρήσεις εις βάρος των νέων επενδύσεων. Το 2016 αύξησε τον φόρο μερίσματος, επέβαλε τον ειδικό φόρο στα κρασιά, στα αλκοολούχα ποτά και την μπύρα. Το 2017 αύξησε τον ειδικό φόρο στον καφέ, ενώ από φέτος επέβαλε  και τον νέο φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ο κ. Τσίπρας βλέπει όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού  μόνο φοροεισπρακτικά.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη και ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, το οποίο  βασίζεται σε πέντε άξονες, είναι άμεσα εφαρμόσιμο και μπορεί να δώσει το απαιτούμενο οξυγόνο σε όλους όσους ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Προσέλκυση επενδύσεων, με κατάλληλα κίνητρα, , με ορθολογικότερη διαχείριση εργαλείων όπως το ΕΤΕΑΝ, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός νόμος, Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων και με επιτάχυνση όλων των ώριμων επενδυτικών σχεδίων. 

Πολιτική μείωσης φορολογίας, με κατάργηση του φόρου διαμονής, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, και σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Νέος Χωροταξικός σχεδιασμός, καθώς δεν είναι δυνατόν σημαντικά επενδυτικά σχέδια να είναι έωλα και ευάλωτα σε οποιαδήποτε προσφυγή, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένος χωροταξικός σχεδιασμός.

Δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός, ορεινός τουρισμός, η στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών με υψηλή μέση δαπάνη και την δυνατότητα δαπάνης παράπλευρων δραστηριοτήτων.

Προβολή – προώθηση τουριστικού προϊόντος, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη εμπειρία του Ε.Ο.Τ. αλλά και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αποκλειστικά για την προβολή της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία Χανίων είναι δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες και εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου του νομού μας. Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας οποιαδήποτε προσπάθεια και ιδέα που προσβλέπει στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στον νομό μας και αποσκοπεί σε νέες επενδύσεις, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε καλύτερα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook