Οι αγρότες της Ιεράπετρας, που επλήγησαν από ακραίες καιρικές συνθήκες,  δεν θα αντέξουν άλλο οικονομικό πλήγμα και για αυτό ζητούν να ναυλωθεί πλοίο ασφαλείας για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων

Την έγκαιρη ναύλωση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και την αποφυγή ζημιάς στους αγρότες από την επερχόμενη προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ και την ακινητοποίηση των πλοίων από Κρήτη για Αθήνα, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας τονίζει οτι οι αγρότες που έχουν δεχτεί πλήγμα στις καλλιέργειές τους από τους θυελλώδεις ανέμους που επικράτησαν από τις 24 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, δεν αντέχουν άλλη οικονομική ζημιά που θα προκαλούσε ο εγκλωβισμός των προϊόντων τους στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Για το λόγο αυτό ζητά να ναυλωθεί πλοίο ασφαλείας, προσθέτοντας οτι ήδη ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των συνεπειών των καιρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή που εστάλη στον αρμόδιο υπουργό

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο λόγος της παρούσας επιστολής είναι η ενημέρωσή σας για την απεργία την οποία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τις 18 Απριλίου 2018 και τις συνέπειες αυτής για τους αγρότες της Ιεράπετρας.

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών συνεπειών των θυελλωδών ανέμων της 24ης Ιανουαρίου- 26ης Ιανουαρίου, μέχρι την 27η Αυγούστου 2018.

Το γεγονός αυτό συνδυαζόμενο με τις χαμηλές τιμές των οπωροκηπευτικών της παρούσας παραγωγικής περιόδου, την υψηλή φορολογία και την παρατεταμένη ανομβρία που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, έχουν οδηγήσει τους αγρότες μας σε μία πολύ δύσκολη υφιστάμενη κατάσταση η οποία θα χαρακτηριστεί μη βιώσιμη αν επιβαρυνθεί με τις επιπτώσεις της απεργίας της ΠΝΟ.

Η αγωνία των παραγωγών μας για την αλλοίωση των προϊόντων τους και για την αδυναμία ή την ασυνέπεια στην τήρηση των χρόνων παράδοσης στους προμηθευτές τους είναι πολύ μεγάλη και όχι αβάσιμη.

Γεγονότα τέτοιου είδους δεν ενέχουν μόνο άμεσους κινδύνους οικονομικής δυσπραγίας αλλά και μακροπρόσθεσμους κινδύνους προερχόμενους από πιθανή ποιοτική αμφισβήτηση των προϊόντων ή ακόμα και από διακοπή συνεργασιών.

Για όλα τα παραπάνω ζητώ την άμεση κινητοποίησή σας για την ταχεία δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη, απρόσκοπτη και ομαλή μεταφορά των προϊόντων της Ιεράπετρας καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Με ιδιαίτερη τιμή,

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook