Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εθνικής υδατοσφαίρισης νέων-ανδρών στην πορεία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στον Βόλο, ήταν ο Μανόλης Σολανάκης.

Ο νεαρός πολίστας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, πέρα από τα 2 γκολ στην μικρό τελικό απέναντι στην Αυστραλία, είχε συνολικά 14 γκολ στην διοργάνωση και μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον κόσμο ανέφερε ότι ήταν σημαντική η βοήθεια τόσο του Χανιώτη φουνταριστού όσο και του Γούβη, γιατί ήταν οι μικρότεροι αθλητές στο ρόστερ της εθνικής.  

Ο Σολανάκης σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΟΧ (nox.gr) δήλωσε σχετικά με την μεγάλη επιτυχία της εθνικής:«Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις μας αλλά και για τη νίκη στον μικρό τελικό με την Αυστραλία. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ξινίσαμε με την ήττα στην παράταση και τον αποκλεισμό από τη Σερβία διότι χάσαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Παρόλα αυτά και αυτό είναι το σημαντικότερο, η Ελλάδα στο πόλο ανέβηκε πολύ ψηλά. Η 3η θέση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και δηλώνει πως η πορεία μας ήταν αξιοπρεπής. Αγαπάμε την Ελλάδα μας! Ζήσαμε καταπληκτικές στιγμές στο Βόλο και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο κόσμο που μας συμπαραστάθηκε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον των παιδιών στην Ελλάδα».

Μαζί με τον Σολανάκη σημαντική ήταν η συμβολή και του Δήμου Δερμιτζάκη, που φέτος «επαναπατρίζεται» και θα αγωνίζεται στον Ν.Ο. Χανίων.

Όσον αφορά τον Σολανάκη δεν πρόκειται να επιστρέψει άμεσα στα Χανιά αφού έχει κληθεί στην εθνική εφήβων για να την ενισχύσει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Ριέκα της Κροατίας. Μαζί του στην αποστολή είναι ακόμα ένας αθλητής του ΝΟΧ, ο Γιώργος Φωκάς.


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook