Ένα κολ-γκερλ από τη Λευκορωσία που δικάζεται σήμερα στην Ταϊλάνδη ζήτησε τη βοήθεια της Ουάσινγκτον, καθώς φοβάται ότι θα εκδοθεί στη Ρωσία αφού απείλησε να αποκαλύψει πληροφορίες για τον ρόλο της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Δεν θα επιστρέψουμε στη Ρωσία διότι έχουν ανοίξει νέα δικαστική υπόθεση εναντίον μας», δήλωσε η Αναστασία Βασούκεβιτς κατά την άφιξή της στο δικαστήριο, πίσω από τα κάγκελα του αστυνομικού οχήματος.

«Βοηθήστε μας διότι δεν κατανοούμε τι μας συμβαίνει», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αλεξάντρ Κιρίλοφ, ο φερόμενος επικεφαλής του δικτύου «εκπαιδευτών του σεξ» που εξαρθρώθηκε στην Ταϊλάνδη.

Η Βασούκεβιτς, ένα μοντέλο που είναι γνωστό με το όνομα Νάστια Ρίμπκα, συνελήφθη στο τέλος Φεβρουαρίου μαζί με εννέα ακόμη αλλοδαπούς οι οποίοι διοργάνωναν «μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης» στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πατάγια της Ταϊλάνδης.

Αρχικά συνελήφθησαν επειδή εργάζονταν χωρίς άδεια, όμως στη συνέχεια τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «πορνεία» και «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Η νεαρή αυτή γυναίκα είναι μια συνοδός, η οποία είχε σχέσεις με υψηλόβαθμους Ρώσους πολιτικούς. Εναντίον της Βασούκεβιτς έχουν ασκηθεί διώξεις στη Ρωσία επειδή τράβηξε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σεργκέι Πριχόντκο πάνω στο γιότ του δισεκατομμυριούχου Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Το βίντεο έγινε viral μετά την δημοσιοποίηση του από τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ντεριπάσκα, που είχε σχέσεις με τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον Πολ Μάναφορντ, αρνείται ότι γνωρίζει τη συνοδό και τον Κιρίλοφ.

Η Βασούκεβιτς είχε βρεθεί πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram στο οποίο δηλώνει ότι μπορεί να δώσει πληροφορίες σε Αμερικανούς δημοσιογράφους για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Προσπαθούν να μας βάλουν φυλακή (…) Γι’ αυτό είμαι έτοιμη να σας αποκαλύψω τα κομμάτια του παζλ που λείπουν (…) σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές», ισχυρίζεται στο βίντεο αυτό.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook