Σε συνέχεια όσον δηλώθηκαν πριν ένα μήνα από τον κ. Κ. Ρόβλια, σχετικά με το θέμα των υψηλών αμοιβών σε εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία δίνονται «Στοιχεία κόστους μισθοδοσίας υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων» και τα οποία φαίνεται ότι θέλουν να τα αξιοποιήσουν για να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους και να προλειάνουν το έδαφος των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε τα εξής:

1.Στις Δημοτικές Επιχειρήσεις υπάρχουν δύο κατηγορίες εργαζομένων.
Η μία είναι οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) που αμείβονται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφει η Ομοσπονδία τους (Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α.) και που κυμαίνονται γενικά σε ένα μέσο όρο αμοιβών που υπάρχουν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η άλλη κατηγορία εργαζομένων είναι κυρίως οι εργαζόμενοι που εργάζονται στις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίοι δεν αμείβονται με Σ.Σ.Ε., αλλά με Κ.Υ.Α. οι δε αμοιβές τους κυμαίνονται στο ύψος των κατωτέρων μισθών ( Ε.Σ.Σ.Ε.) εργάζονται σε κρίσιμους τομείς των κοινωνικών προγραμμάτων, στις υπηρεσίες πρόνοιας και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το Υπουργείο αντί να ασχολείται με μια μικρή κατηγορία διοικητικών στελεχών ή \”κολλητών\” των Δημάρχων και του συστήματος εξουσίας που τους συντηρεί και τους αναπαράγει, καλό είναι να μας απαντήσει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει τόσο χαμηλές αμοιβές, πληρώνεται μία με δύο φορές τον χρόνο, ενώ η κυβέρνηση δεν δέχεται την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και ενός πλαισίου ενιαίων αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης όπως προτείνει η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α , για να σταματήσει αυτό το άδικο καθεστώς των αμοιβών.

Δεν μπορεί λοιπόν το Υπουργείο να αγνοεί τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του προσωπικού και να αναγάγει ως πρόβλημα αυτούς που το ίδιο δημιούργησε. Ο στόχος είναι προφανείς: Θέλουν να περάσουν όλες οι αντεργατικές επιλογές τους χωρίς αντιστάσεις.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους, με αφετηρία το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, να αγωνιστούν για την κατάργηση των Μνημονίων και όλων των νόμων που ακολούθησαν, καθώς και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της Κυβέρνησης, που οδηγεί τους εργαζόμενους και τη κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook