Εμπαιγμό για τους 19 διασώστες του «Εξπρές Σάμινα» αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση που βγήκε από το χρονοντούλαπο, καθώς εδώ και 11 χρόνια το νομοσχέδιο πού είχε καταρτίσει ο Χρήστος Παπουτσής αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία και στη συνέχεια παρέλαβαν οι υπουργοί της Ν.Δ. δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με τη zougla.gr, έκανε λόγο για άμεση πρόσληψη στο λιμενικό των 19 διασωστών ως επιβράβευση για την ηρωική πράξη και την αυτοθυσία που επέδειξαν κατά την επιχείρηση διάσωσης των θυμάτων του ναυαγίου, εκ των οποίων οι 3 Σαμιώτες φαντάροι που ταξίδευαν και οι υπόλοιποι Παριανοί.

Η ευεργετική νομοθετική ρύθμιση λοιπόν αδυνατεί να συμπεριλάβει τους εν λόγω διασώστες καθώς οι όροι πρόσληψης είναι περιοριστικοί. Και πως να μην είναι όταν 11 χρόνια μετά την τραγωδία ο κ.Παπουτσής, έχει πάλι το θέμα στην αρμοδιότητα του, επαναπροσδιορίζει την νομοθετική ρύθμιση βάζοντας ανώτερο όριο ηλικίας τα 40 έτη και πρόσθετα προσόντα που μετά από τόσα χρόνια αδυνατούν να συγκεντρώσουν στο σύνολο τους οι «ώριμοι διασώστες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook