Ένα νέο φαινόμενο κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους του Ηρακλείου όπου αρκετά οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Ολοένα και περισσότερα I.X. εμφανίζονται στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου που δεν φέρνουν πινακίδες κυκλοφορίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει ανησυχητική άνοδο και δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα νέα, πιο αυστηρά, πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ενήμεροι ότι σε περίπτωση που η Αστυνομία σταματήσει ένα αυτοκίνητο που, αδικαιολόγητα, δεν έχει αριθμό πινακίδας τότε ο κάτοχος του κινδυνεύει με μεγάλες κυρώσεις και αρκετά “τσουχτερά” πρόστιμα.

Επιπλέον πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο καθώς αρκετοί είναι οι ασυνείδητοι οδηγοί που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα και στην συνέχεια να… εξαφανιστούν!

Ήδη έχουν ενταθεί οι έλεγχοι περιμετρικά της πόλης του Ηρακλείου και όπως τονίζουν άνθρωποι που έχουν γνώση επί αυτών των θεμάτων, αυτό το φαινόμενο σχετίζεται με τις κυρώσεις που υπάρχουν σε τέτοιου είδους υποθέσεις όπου ο κάτοχος ενός Ι.Χ. που έχουν κρατηθεί οι πινακίδες του, επιλέγει να κυκλοφορήσει με το αυτοκίνητο του αφήνοντας στην άκρη τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί. Επίσης τονίζουν ότι πιθανόν να πρόκειται για ανασφάλιστα οχήματα που τους έχουν κρατηθεί οι πινακίδες και αντί να πληρώσουν τα ασφαλιστικά κόμιστρα ή τα πρόστιμα, οι οδηγοί τους επιλέγουν να τα θέτουν σε κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook