Δωρητής πρόσφερε νέα μουσικά όργανα στο Τσατσαρωνάκειο

Αξιολογώντας το ποιοτικό και διαχρονικό έργο του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου και την προσφορά του εις τον πολιτισμό και την νεολαία του τόπου, δωρητής που επιθυμεί την ανωνυμία του, προσέφερε για την κάλυψη των αναγκών του Ωδείου της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου, το οποίο στεγάζεται εις τους άνετους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους του Τσατσαρωνάκειου, και εις αντικατάσταση μουσικών οργάνων, νέα μουσικά όργανα και συγκεκριμένα:  1 Πιάνο, 2 Κλασικές Κιθάρες, 1 Ηλεκτρική Κιθάρα, 1 Ακουστική Κιθάρα, 2 Βιολιά, 1 Λαούτο, 2 Αρμόνια, διάφορα Μουσικά Όργανα για μικρές ηλικίες, διάφορα παρελκόμενα (Αναλόγια, ενισχυτές, μετρονόμους, θήκες, βάσεις, κ.α.).

Το Ωδείο της Ι.Μ.Κισάμου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος και παρέχει πτυχία αναγνωρισμένα, λειτουργεί: Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Χορωδιών: Βυζαντινή, Παραδοσιακή, Έντεχνη, Παιδική, Εφηβική. Σχολή Κλασικής και Μοντέρνας Μουσικής: Πιάνο, Κλασική Κιθάρα, Κλασικό Βιολί, Αρμόνιο. Σχολή Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής: Βιολί, Λύρα, Λαούτο, Μπουζούκι, Ούτι, ως επίσης και: Σχολή Μουσικής Προπαιδείας για ηλικίες παιδιών 4 έως 7 ετών και Σχολή Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.

Παράλληλα έχει προβεί εις την ίδρυση και νέων Σχολών για εκμάθηση: Φλάουτο, Τρομπόνι, Φλογέρα, Ακορντεόν, Κλαρινέτο, Κρουστά, Τρομπέτα, Κανονάκι. Εις τις Σχολές του Ωδείου, το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και διευθύνεται από έμπειρο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, φοιτούν περισσότεροι από 90 μαθητές, οι δε Χορωδίες απαριθμούν περί τα 150 μέλη (χορωδούς), υπό την διεύθυνση έμπειρου Μουσικοδιδασκάλου. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του «Τσατσαρωνάκειου» εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του δια την ευγενική αυτή χειρονομία και προσφορά σημειώνοντας:

«Σε εποχές πνευματικής πτωχείας και αναζήτησης πολιτισμού η Εκκλησία απαντά με έργα και δράσεις πολιτισμού που ανεβάζουν την κοινωνία «λίγο ψηλότερα». 

Δόξα τω Θεώ που στην  γωνιά αυτή της Κρητικής γης, το «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Μητροπόλεως μας όχι μόνον καλύπτει πολιτιστικές ανάγκες του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά δημιουργεί και συνεχίζει τον πλούσιο πολιτισμό και παρακαταθήκη του τόπου και της Κρήτης, μέσα από τις πολλές και ποικίλες δράσεις και δομές του. 

Σε εβδομαδιαία βάση δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 300 νέοι και έφηβοι στους χώρους του, μετέχοντας είτε στις Σχολές του Ωδείου, είτε στα Κοινωνικά Φροντιστήρια, είτε στις Σχολές: Αγιογραφίας, εκμάθησης Ψηφιδωτού, στο εργαστήριο εκμάθησης Η/Υ, (μοναδικό εις την Κίσαμο πιστοποιημένο Κέντρο εκπαίδευσης), το Θεατρικό Εργαστήρι, τις Νεανικές Συνάξεις, κ.α.

Χαιρόμαστε που τα νιάτα του τόπου έχουν αγκαλιάσει αυτή την κοιτίδα πολιτισμού και δημιουργικά καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας όλους όσους συμβάλλουν εις την ανοδική και δημιουργική πορεία του Τσατσαρωνάκειου.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook