Άλλη μια ενημερωτική δράση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις το προσεχές διάστημα.

Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ειδικότερα τον στόχο κατάργησης της χρήσης της πλαστικής σακούλας, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Γαζίου και πραγματοποίησε σχετική παρουσίαση στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Ειδικότερα, η Μηχανολόγος Μηχανικός του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Ιωάννα Γιακουμάκη επισκέφτηκε το Γ.Ε.Λ. Γαζίου και παρουσίασε στα παιδιά τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η χρήση της πλαστικής σακούλας.

Στην εκδήλωση, αναλύθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο και ο στόχος που αφορά στον περιορισμό της κατανάλωσης σε 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη μέχρι το 2019 και 40 έως τα τέλη του 2025.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα ενθαρρυντικά, πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του νόμου, που δείχνουν μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ σε ποσοστό 75% – 80% τον Ιανουάριο του ’18, σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017.

Αναλύθηκαν επίσης τα οφέλη από τη χρήση της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας, της πρότασης που ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. υποστηρίζει διαχρονικά και μάλιστα έμπρακτα, έχοντας εξασφαλίσει και ειδικές συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι οποίες παρέχουν στους καταναλωτές πρόσθετη, συμβολική έκπτωση 1% σε κάθε αγορά που γίνεται με τη χρήση της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκη

Μια ακόμα συνάντηση με τη νέα γενιά, μια γενιά πιο ευαισθητοποιημένη και πιο υπεύθυνη, η οποία μπορεί και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τη διαφορά. Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές και με την εμπειρία αλλά και τις ειδικές γνώσεις των στελεχών του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. χαιρόμαστε όποτε μας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ανάλογες εκδηλώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γ.Ε.Λ. Γαζίου Δημοσθένη Μαράκη και τα μέλη του Δ.Σ., τη Λυκειάρχη Ρούλη Λεμονή, τους καθηγητές και φυσικά τους μαθητές του Λυκείου για την ευκαιρία ενημέρωσης και συζήτησης που μας έδωσαν.

Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε άλλες σχολικές μονάδες και για τον σκοπό αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης στο τηλέφωνο: 2810361610, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook