Μια περίεργη υπόθεση καταγγέλθηκε στα Χανιά με δυο βανάκια που πήραν στη σειρά το ένα συνεργείο αυτοκινήτων μετά το άλλο λέγοντας μια ιστορία η αλήθεια της οποίας ερευνάται αυτή την ώρα.

Τα δυο λευκά βανάκια με ξένες πινακίδες, εθεάθηκαν σε διάφορα συνεργεία αυτοκινήτων στα Χανιά. Από μέσα έβγαιναν ξένοι, κατά πάσα πιθανότητα Βρετανοί, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους ιδιοκτήτες των συνεργείων ή τους υπαλλήλους τους ενημέρωναν ότι πωλούν εργαλεία, μηχανήματα και εξαρτήματα.

Τους έλεγαν συγκεκριμένα ότι τα πωλούν όσο - όσο καθώς ισχυρίζονταν ότι ήταν εργαλεία και μηχανήματα που είχαν περισσέψει από έκθεση που έγινε με τέτοιου είδους εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε προσπάθησαν τα άτομα και των δυο βαν να πουλήσουν κοψοχρονιάς την πραμάτεια τους.

Το γεγονός ότι βγήκαν στην πιάτσα δυο λευκά αυτά βαν, με τα άτομα που επέβαιναν να ισχυρίζονται ότι τα είδη που προσπαθούσαν να πωλήσουν όσο όσο, είχαν ξεμείνει από μια έκθεση - για την οποία δεν είχε ιδέα κανείς από τους ιδιοκτήτες συνεργείων - προκάλεσαν ερωτήματα και υποψίες τόσο για την πραγματική προέλευση του εξοπλισμού και πώς αυτός αποκτήθηκε για να πωληθεί και για τον ρόλο των ατόμων που ήθελαν να πωλήσουν τα μηχανήματα αυτά.

Έτσι, μετά από καταγγελία, επενέβη άμεσα η αστυνομία η οποία εντόπισε το ένα βαν οδηγώντας τους επιβαίνοντες και το φορτίο του στο αστυνομικό μέγαρο, προκειμένου να ερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, αν τα άτομα αυτά όντως κινούνται νομότυπα, τι ρόλο παίζουν και από πού βρήκαν τα εξαρτήματα και εργαλεία.