Απίστευτος αριθμός απομιμητικών προϊόντων κατασχέθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 32.000 είδη απομιμητικών προϊόντων (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά κ.λ.π.)

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 690.000 διαφόρων προϊόντων τα οποία είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα. 

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων και δράσεων που αναπτύσσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων χθες (25.04.2018) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην πόλη του Ηρακλείου. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το Τελωνείο Ηρακλείου.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους και σε καταστήματα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας ηλικίας 37 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

32.305 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) διαφόρων επώνυμων εταιρειών συνολικής χρηματικής αξίας 694.800 ευρώ και 694.800 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) τα οποία αποτελούν προϊόντα παράνομης εισαγωγής στη χώρα.

Τα ανωτέρω προϊόντα κατασχεθέντα και παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook