Η γιαγιά ήταν αυτή που βρήκε το βρέφος στον ακάλυπτο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος που πετάχτηκε από την 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας αμέσως μετά τη γέννησή του και αφέθηκε στην τύχη του μέχρι που κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 22χρονης, Α. Αλεξιάδη, η μητέρα του κοριτσιού ήταν αυτή που βρήκε το μωρό νεκρό και ειδοποίησε την αστυνομία.

Μάλιστα όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ,  βοήθησε όσο μπορούσε στις έρευνες και όταν το τμήμα ανθρωποκτονιών της είπε ότι η κόρη της είναι εκείνο που πέταξε το μωρό αμέσως μετά τη γέννησή του τότε, όπως είπε η ίδια, μπόρεσε να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ και να κατανοήσει τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η κόρη μου είχε παχύνει λίγο αλλά συνήθιζε να φοράει φαρδιά ρούχα. Την Παρασκευή είχα πάει σε μια δουλειά και η κόρη μου είχε μείνει σπίτι. Όταν γύρισα την βρήκα ξαπλωμένη. Εκείνη τη μέρα είχα διακρίνει κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο και την ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου απάντησε πως ήταν αδιάθετη. Και την επόμενη μέρα όμως συνέχιζε να έχει έντονη αιμορραγία και πάλι όμως μου έλεγε πως ήταν εξαιτίας της περιόδου. Όταν είδα στα κανάλια το Σάββατο ότι είχε βρεθεί νεκρό βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μας την ρώτησα αν έχει καμία σχέση με αυτό, αν ξέρει ή έχει δει κάτι και αρνήθηκε σε έντονο ύφος. Με έπεισε ότι δεν ήξερε κάτι» φέρεται σύμφωνα με το thetoc.gr, να κατέθεσε η μητέρα της 22χρονης κοπέλας στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, όταν της αποκάλυψαν πως η κόρη της ήταν εκείνη που είχε πετάξει το βρέφος από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους.

Στη συνέχεια, τους ρωτούσε: «Τι θα συμβεί τώρα με την κόρη μου»; Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η μητέρα δεν ξαφνιάστηκε από την ανακοίνωσή τους, και ήταν εμφανές πως κάτι υποψιάστηκε μετά την ανεύρεση του νεκρού βρέφους, ωστόσο δεν ήθελε να πιστέψει ότι το δικό της παιδί είχε κάνει κάτι τέτοιο. Η 22χρονη όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Πιστεύω ότι η μάνα μου κάτι κατάλαβε όταν άκουσε την είδηση του νεκρού βρέφους στον ακάλυπτο. Ρώτησε αν έχω σχέση αλλά εγώ αρνήθηκα εκνευρισμένα».

Δικηγόρος παιδοκτόνου: Hταν σε κατάθλιψη με έλλειψη λογικής

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, ο Α.Αλεξιάδης, τόνισε  αρχικά πως αν είχε μιλήσει η κοπέλα για το μωρό, τότε θα είχε αποφευχθεί αυτή η πράξη. Το παιδάκι θα ζούσε ή θα είχε γίνει μία διαδικασία απόλυτα λογική», ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος της 22χρονης έσπευσε ωστόσο να την δικαιολογήσει, κάνοντας λόγο για κατάθλιψη και έλλειψη λογικής.

«Δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, το είχε περάσει όλο αυτό μόνη της», είπε ο δικηγόρος αναφερόμενος στην περίοδο της κύησης της νεαρής.

Ο  Α. Αλεξιάδης μίλησε και για την αποτρόπαια πράξη της, να πετάξει το μωρό από το παράθυρο.

«Βλέπει το παιδί και αντί να επικρατήσει το συναίσθημα της φυσιολογικής μητέρας, επικρατεί το συναίσθημα του πανικού διότι σε λίγες ώρες θα επιστρέψει η μητέρα της από την δουλειά», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας την 22χρονη ως παιδί.

Τονίζοντας πως υπάρχουν παιδιά που λόγω των δικών τους προβλημάτων, ξεπερνούν τη λογική και προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, ο κύριος Αλεξιάδης μίλησε και για την οικογένεια.

«Πρόκειται για μια κλασσική ελληνική οικογένεια με «μία μητέρα που υπεραγαπά το παιδί της, έναν πατέρα που υπεραγαπά το παιδί του».

Να σημειωθεί πως η 22χρονη παραμένει νοσηλευόμενη φρουρούμενη στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας και μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, αναμένεται να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook