Χρησιμοποιώντας μια φράση του δημιουργού του “Δον Κιχώτη” Μιγκέλ Θερβάντες, οι μαθητές του Ηρακλείου προετοιμάζονται για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Με την φράση του Ισπανού συγγραφέα: «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο,δεν είναι τρέλα,ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» δίνουν ραντεβού για την έναρξη του Φεστιβάλ.

Oι οργανώσεις του Μαθητικού Τομέα Ηρακλείου της ΚΝΕ οργανώνοντας πολύμορφες δραστηριότητες επιδιώκουν να φτάσει το σύνθημα των μαθητικών Φεστιβάλ σε κάθε σχολείο,γειτονιά,να συζητηθεί σε κάθε παρέα.

Μπροστά στο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 στο γήπεδο των Δειλινών και στο Μαρτινέγκο, «Νίκος Καζατζάκης», με τίτλο: «Βάλε γκόλ στον αθλητισμό – εμπόρευμα. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους,όχι εμπόρευμα για λίγους», αλλά και ένα σωρό πολύμορφες δραστηριότητες (πανό, video, project, μουσικοθεατρικό) που θα παρουσιαστούν την ημέρα του φεστιβάλ.

Η ΤΟ Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καλεί και τους μαθητές της υπαίθρου να συμμετάσχουν στα μαθητικά Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Καλούμε όλους τους μαθητές που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο, που προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία. Καλούμε τους μαθητές που όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. 

Που εξοργίζονται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών.

Οι εκδηλώσεις του μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο θα κορυφωθούν το Σάββατο 28/4 στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Το πρόγραμμα θα είναι ως εξής:

19:00 Χαιρετισμός από μαθητές μέλη της ΚΝΕ
19:15 Διαγωνισμός σκίτσου και graffiti με θέμα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο…» και παρουσίαση project μαθητών των ΕΠΑΛ του Ηρακλείου:
«Η καθημερινότητα του ΕΠΑΛίτη»
19:45 Επιδαπέδιο παιχνίδι για μαθητές των Γυμνασίων με τίτλο: «NATO-EE σας ξέρουμε καλά για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνεται παιδιά»
20:00 Επίδειξη πολεμικών τεχνών από την Κρητική Ακαδημία
20:30 Συζήτηση με θέμα: «Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία τότε είσαι σύντροφός μου…»
21:30 Μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο με τίτλο: «Ξέρει να σκέφτεται…;»
22:00 Συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα
Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, θα υπάρχουν ταμπλό για ξενάγηση και ταβέρνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook