Από το δημαρχείο Χανίων, ξεκίνησε τις επισκέψεις του στον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο κ.Μανώλη Σκουλάκη, η συζήτηση των δύο αντρών επικεντρώθηκε στα προβλήματα εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» κυρίως σε ότι αφορά στα οικονομικά των δήμων.

Επιπλέον έγινε αναφορά και στα έργα που είναι αναγκαία για τον δήμο Χανίων και τα οποία προωθούνται μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια θέση του για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων με την δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

Στην συνέχεια ο πρώην Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη, όπου οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού και πρωτίστως στα αναγκαία υδροαρδευτικά έργα.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση των δύο αντρών ήταν , το φράγμα Σεμπρωνιώτη, η λιμνοδεξαμενή Ομαλού, αλλά και ο Βόρειος Οδικός Άξονας, το αεροδρόμιο και η σύνδεση με τον ΒΟΑΚ, η γη Υψηλής Παραγωγικότητας κ.α.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Βουλγαράκη,  μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως μια τρέλα τα  περί χρήσεως γης και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς για τη γης υψηλής παραγωγικότητας σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τροχοπέδη για την όποια ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά το ΒΟΑΚ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως  το έργο μπορεί να γίνει με \”συγχρηματοδότηση όπως γίνονται όλες οι μεγάλες αρτηρίες και φυσικά με διόδια\”.

Πρέπει να γίνει σημείωσε μια μελέτη για να διερευνηθεί η δυνατότητα βιωσιμότητας του έργου, ενώ χαρακτήρισε τη δημιουργία της Κρήτης Α.Ε ως ένα θετικό βήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα θέματα των λιμνοδεξαμενών, καθώς και στους βιολογικούς καθαρισμούς επισημαίνοντας ότι ο νομός έχει σοβαρό πρόβλημα στη  νότια πλευρά του, σε αντίθεση με το βόρειο άξονα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook