Ο Δήμος  Πλατανιά, με πρωτοβουλία του, θα συνδιοργανώσει  με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» την φιλοξενία της ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας  «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…….. μία εικόνα χίλιες λέξεις»

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων, που διαπνέονται από την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Στόχος είναι η ανάδειξη των διαχρονικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού στις μέρες μας.

Θεωρείται  κομβικής σημασίας η  διαφύλαξη αυτών των αξιών. 

Για τους παραπάνω σκοπούς διοργανώνονται  ιστορικές εκθέσεις και προβολές.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θα φιλοξενηθεί , από 05 Μαΐου 2018 έως και 02 Ιουνίου 2018, στον Δήμο Πλατανιά και συγκεκριμένα στο στο Πολύκεντρο Βουκολιών , στις Βουκολιές , η ανωτέρω ιστορική έκθεση . 

Επίσης στην έκθεση αυτή θα υπάρχουν έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου με γενικό τίτλο :    “Μάνες της Κατοχής” .

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018,  μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, με μεγάλη προσέλευση κόσμου και ιδιαίτερη επιτυχία   έγινε, η παρουσίαση της αναφερόμενης ιστορικής , στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, με θέμα τις γερμανικές θηριωδίες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελληνική Επικράτεια. Στην ιστορική αυτή έκθεση, η οποία ήταν υπό την στήριξη της Α.Ε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, έγινε  ειδικό αφιέρωμα στην ένωση μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας.

Στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί ως Μαρτυρικά Χωριά : α) το Κοινοτικό Διαμέρισμα Κακοπέτρου , του πρώην Δήμου Βουκολιών , σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 99/2000 (ΦΕΚ Α 97)  και β) το Δημοτικό Διαμέρισμα Σκινέ , του πρώην Δήμου Μουσούρων, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 40/2004 (ΦΕΚ Α 36) και αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την  αναγνώριση της Τοπικής Κοινότητας Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά , μετά την αιτιολογημένη πρόταση της αρμόδιας επιτροπής  του άρθρου 18 παρ. 5 του Ν 2503/1997, για τον χαρακτηρισμό των πόλεων και χωριών εκείνων που είχαν  υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές κατά την αντίσταση  εναντίον των δυνάμεων κατοχής 1941-1944.

Τα εγκαίνια της  ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις» έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το Σάββατο 05 Μαΐου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ, στο Πολύκεντρο Βουκολιών , στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά, παρουσία του Ιδρυτή της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» κ. Γεωργίου Καραμάνου.

Η είσοδο στην έκθεση είναι ελεύθερη σε όλους και θα είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή  να την επισκεφτούν οι σχολικές μονάδες , όχι μόνο της περιοχής μας ή του νομού Χανίων άλλα όλης της Κρήτης . 

Πληροφορίες για την δραστηριότητα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας 

«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» στο   http://denlismono.org/ektheseis.html
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook