Μία ακόμη αναφορά για το ελαιόλαδο κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκαδαλίδη.

Η αναφορά του βουλευτή, στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, που δημοσιοποιήθηκαν με περίοδο καταγραφής των τιμών από τις 5 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Αυγούστου, βάση των οποίων η Κρήτη εξακολουθεί να έχει τις χαμηλότερες τιμές παραγωγού ελαιολάδου στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές, παρά το γεγονός ότι η ποιότητα του Κρητικού ελαιόλαδου είναι αποδεδειγμένα ανώτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να εντείνεται το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στην Κρήτη όσον αφορά το ελαιόλαδο, όσο φτάνουμε στην έναρξη της νέας παραγωγικής περιόδου και όσο οι τιμές παραγωγού παραμένουν στα εξευτελιστικά επίπεδα από 2,05 ευρώ το κιλό μέχρι το πολύ τα 2,20 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Παρασύρης από την μεριά του ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα διορθωτικής παρέμβασης υπέρ του Κρητικού ελαιόλαδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook