Υλικά συνταγής

4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες
3 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με απαλή γεύση
δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο)
ο χυμός 1 ζουμερού λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

1. Μπήγετε σε διάφορα σημεία του κοτόπουλου και κάτω από την πέτσα, τις σκελίδες του σκόρδου. 

2. Βάζετε τα μπούτια στο ταψί και τα πασπαλίζετε με μπόλικο δεντρολίβανο και όσο αλατοπίπερο θέλετε. Ανάμεσα σκορπίζετε τις πατάτες.  Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και περχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα αυτό. Ανακατεύετε με τα χέρια σας να πάει παντού -στο κοτόπουλο και τις πατάτες.

3. Σκεπάζετε το φαγητό καλά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα περίπου. Βγάζετε το χαρτί και -αν δείτε ότι χρειάζεται ρόδισμα- αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο λίγο ακόμη στο φούρνο.