Σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις φθορών κτιριακών εγκαταστάσεων  κοινόχρηστων χώρων, επιστρώσεις πλακών πεζοδρομίων καθώς και συντηρήσεις τοιχοποιίας και δρόμων, στις ήδη υπάρχουσες υποδομές των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αγίου Νικολάου, προχωρεί άμεσα η αρμόδια Δ/νση Μελετών. 

Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες, κλιμάκιο του δήμου αποτελούμενο από την προισταμένη του τμήματος Συντηρήσεων Έργων Αυτεπιστασίας κ. Ταβλά Μαρία, τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Γιάννη Στεφανάκη, τον εργολάβο κ. Αντώνη Νίχλο, και τον πρόεδρο της Τ.Κ κ. Νίκο Ζαχαριάδη, επισκέφθηκαν τα σημεία εκείνα που χρήζουν παρεμβάσεων, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχει υποβάλλει η τοπική κοινότητα και ήδη έχει υπάρξει καταγραφή, αναφορικά με  τις προβλεπόμενες εργασίες συντηρήσεων, επισκευών, και βελτιώσεων.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ Νίκο Ζαχαριάδη καθώς και με τον Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννη Στεφανάκη,  αναφερόμενος στον υφιστάμενο προγραμματισμό (500.000 ευρώ- πιστώσεις που θα καλυφθούν από ίδιους πόρους ) έκανε γνωστό ότι τα χρήματα αυτά,  διατίθενται στην ευρύτερη περιφέρεια του δήμου προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα που χρονίζουν σε κάθε περιοχή.

Στην περίπτωση της Κριτσάς, όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, οι προτάσεις της Τ.Κ, καταγράφησαν και ήδη έχουν ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα του Δήμου, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Δρόμοι απροσπέλαστοι για 60 τουλάχιστον χρόνια

Ο πρόεδρος του Δ.Δ της Κριτσάς κ. Νίκος Ζαχαριάδης, σε σχετική του δήλωση, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 95% των προτεινόμενων έργων περιλαμβάνεται στην συγκεκριμένη εργολαβία, ενώ για παράδειγμα είπε ότι οι κάτοικοι της Κριτσάς, με την υλοποίηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ξανά δρόμους που εδώ και 60 χρόνια, δεν έχουν καν συντηρηθεί.

Με την σειρά του ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, επεσήμανε ότι στην εργολαβία των συντηρήσεων ικανοποιούνται σχεδόν  όλα τα αιτήματα των κοινοτήτων που συνετάχθηκαν την παρούσα δημοτική περίοδο . 

Να σημειώσουμε ότι στο Δ.Δ της Κριτσάς, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη της Κάτω Πλατείας καθώς και η διαμόρφωση του “σκεπασμένου ποταμού” (επαρχιακός δρόμος Κριτσάς -Κρούστας) ώς χώρου περιπάτου.

Επίσης επίκειται η ένταξη του δρόμου (Άγιος Σύλλας – Κάμπος), μετά από σχετικές διορθώσεις στον τρόπο δημοπράτησης του συγκεκριμένο έργου, με ίδιους πόρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook