Η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των αγροτικών γιατρών των περιφερειακών ιατρείων Αλικιανού και Δελιανών.

Τονίζοντας την υποχρέωση της Πολιτείας για ισότιμη και επαρκή υγειονομική κάλυψη όλων των περιοχών και όλων των πολιτών της χώρας μας μέσω του ΕΣΥ, η κυρίς Κουρουπάκη σημειώνει ότι τα δύο αυτά ιατρεία καλύπτουν 9 τοπικές κοινότητες του Δήμου Πλατανιά όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι υπερήλικες και γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να μεταβαίνουν στα Χανιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η Χανιώτισσα βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι η λύση που έχει δοθεί από το Νοσοκομείο Χανίων με την εβδομαδιαία επίσκεψη ενός γιατρού στο ιατρείο των Δελιανών είναι καθαρά προσωρινή και δεν είναι ικανή να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Είναι απαραίτητο, υπογραμμίζει, να προσληφθούν άμεσα γιατροί και στα 2 στα περιφερειακά ιατρεία που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνιμα, απρόσκοπτα και αποτελεσματικά και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί το ζήτημα με έντονο ενδιαφέρον έως ότου αυτό επιλυθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook