Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε σήμερα η νέα Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricová στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών της στις Περιφέρειες της Ελλάδας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του κ. Βουλγαράκη και της κας Hricová, παρουσία του επίτιμου Προξένου της Σλοβακίας στη Κρήτη, κ. Σταύρου Πατεράκη, αναφέρθηκαν και από τις δύο πλευρές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών, ιδιαίτερα στους τομείς της έρευνας-καινοτομίας, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων των δυο περιοχών, της εκπαίδευσης γενικότερα, και του τουρισμού. Έμφαση δόθηκε στην ιστορία που συνδέει την Σλοβακία και την Ελλάδα, ως επιπλέον πεδίο ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον πολιτιστικό τομέα. 

Η κα Πρέσβης υπογράμμισε ότι σκοπός της είναι να ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα καλή συνεργασία μεταξύ των δύο αντίστοιχων περιοχών, γεγονός για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας η υποστήριξη είναι δεδομένη.

 
 

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης προσέφερε στην κα Hricová το βιβλίο «Ιστορία της Κρήτης» του Θεοχάρη Δετοράκη, ενώ εκείνη ένα αναμνηστικό από κρύσταλλο, για το οποίο φημίζεται η περιοχή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook