Υλικά συνταγής

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
150 γρ. κασέρι τριμμένο
4 αυγά
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε πολύ καλά μεταξύ τους για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε στο αλεύρι και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα αλευριού-κολοκυθιών τη φέτα, το κασέρι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε κι αυτά. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με το μίξερ χειρός.

Αδειάζετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κείκ (μήκους 35 εκ.) αλειμμένη με βούτυρο. Αφήνετε τα κέικ για περίπου 50′ να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Συμβουλή Αν δείτε ότι το κέικ ροδίζει νωρίς, ενώ χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο μέσα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: newpost.gr